Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
FEST Nära och kära som samlas, äter, pratar och s
krattar – det är en bra fest! MUHAMMARA – KRYDDIG PAPRIKARÖRA CA 4 DL / ÖVER 60 MIN Sätt ugnen till 200°C. Halvera 6 röda paprikor och kärna ur. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över 2 msk olja. Ställ in i mitten av ugnen och rosta ca 30 minuter tills de är mjuka. Låt svalna. Mixa paprika, 1 dl rostade valnötter, 1 tsk chilipulver, 2 tsk paprikapulver, 2 skalade vitlöksklyftor, 1 msk färskpressad citronjuice, ev. 1 msk granatäppelsirap och ½ tsk salt till en slät röra. Garnera med granatäppelkärnor och valnötter. TIPS! Servera gärna till lammkebaben. KRÄMIG BABA GANOUJ PÅ GRILLADE AUBERGINER CA 3 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 2 auberginer, à ca 300 g 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt granatäppelkärnor och persilja till garnering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna. 2. Skala bort skinnet från auberginerna och släng. 3. Mixa aubergine, vitlök, citronjuice, tahini eller majonnäs och salt slätt. Toppa med granatäppelkärnor och persilja. 22 BUFFÉ #05/2018 ›
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER