Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
RÅVARA I FOKUS TIPS! Passar perfekt till grillat!
VÅRIG FRITTATA 4–6 PERSONER / 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 6 knipplökar ½ knippe morötter, à 400 g 500 g kokt kall potatis 2 dl riven lagrad ost ½ dl finskuren gräslök 1 dl vispgrädde 1 dl filmjölk 8 ägg 2 msk hackad persilja 1 tsk salt ½ tsk nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och strimla den gula löken. Ansa och skär knipplöken längs med. Ansa och skiva moroten tunt. Skär den kokta potatisen i skivor. 2. Fräs den gula löken i 2 msk olja tills den mjuknar. Blanda löken med morötter, potatis, 1 dl riven ost och gräslök i en bunke. Vispa ihop grädde, filmjölk, ägg, persilja, salt och peppar i en annan bunke. 3. Klä en ugnsform, ca 30 x 20 cm med bakplåtspapper. Lägg grönsaksblandningen i formen och häll på äggstanningen. Fördela knipplöken och strö över 1 dl riven ost. Täck med aluminiumfolie och ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta bort folien och låt stå ytterligare 5–10 minuter tills den får lite färg. Låt svalna och skär bitar. PICKLAD RABARBER OCH RÄDISA CA 5 DL / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 3–4 rabarberstjälkar 1 knippe rädisor, 200 g SPARRIS MED “HOLLANDAISE” PÅ LÖSKOKT ÄGG 2 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 8–10 sparrisar 2 rumsvarma ägg ca 2 krm äppelcidervinäger ca 2 tsk rumsvarmt smör flingsalt och nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka sparrisen 3–4 minuter tills de är “al dente”. 2. Koka samtidigt upp ytterligare en kastrull med vatten. Lägg försiktigt ner äggen och låt sjuda 4 minuter. Viktigt att gulan är lös, annars försvinner känslan av hollandaise. 3. Knäck äggen på toppen och lyft försiktigt bort lite av skalet och äggvitan så att den lösa gulan kommer fram. Ställ ägget i en äggkopp. Klicka i lite smör och droppa i lite vinäger. Krydda med salt och peppar. 4. Ät sedan genom att doppa sparrisen i ägget. Fyll ev på med mer smör och vinäger om det behövs. Servera gärna med rostat bröd och smör. Lag 3 dl vatten 2 dl strösocker 1 dl ättikssprit (12%) 1 krm salt GÖR SÅ HÄR 1. Ansa och skölj rabarber och rädisor. Skiva rabarbern och rädisorna tunt, gärna på mandolin. Lägg i en glasburk med lock. 2. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Häll den varma lagen över rabarbern och rädisorna. Sätt på locket och låt svalna. Låt stå i kylen minst ett dygn innan servering. 28 BUFFÉ #05/2018 › T Ä T M E G R A R Ö N !
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER