Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR E TEXT THERESE AHLSTRÖM FOTO HANN
A SKOOG TRE FRÅGOR Bakat MY FELDT ÅLDER: 33 år. FAMILJ: Man och tre barn. BOR: Halmstad. GÖR: Konditor och driver Feldts Bröd och Konfekt i Halmstad. AKTUELL MED: Boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga (Bonnier Fakta). efter säsong I bokdebuten Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga visar My Feldt vägen till att leva, och baka, i symbios med naturen. Vad vill du att läsaren ska ta med sig från boken? – Jag vill att man ska känna något när man får den i handen. Boken handlar om naturen och om hållbarhet, utan att nämna det på ett enda ställe. Min vision är istället att läsaren ska se naturen och älska den. Att följa säsongerna och ta vara på det som växer – använda syrenen när den blommar och rabarbern när den kommer upp ur jorden. Hur lyckas man med bakningen? – Det ligger i människans natur att skylla på något när man misslyckas. Men alla som jobbar med det här misslyckas varje dag. Det handlar om att våga testa igen och att inte ge upp. I boken finns en hel sida med tips på justeringar man kan göra ifall man inte lyckats med ett recept. Av allt läskigt som finns i världen måste det minst läskiga ändå vara att misslyckas med en kaka. Vad kan man göra för att leva mer i säsong? – Mitt bästa tips är att försöka läsa på och bli mer medveten. När vi på vintern har en tom natur här kan man till exempel passa på att använda citrusfrukter som är i säsong på andra ställen. Ett annat tips är att frysa in råvaror när de är i säsong och spara till senare. Men för mig är det också något fint med att längta efter de första jordgubbarna, att inte kunna göra jordgubbsglass året runt. / 19 BUFFÉ #05/2018 H I . T T A R E C Å E P P T B U F F S E
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER