Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
INTERVJU SOMRIG PAVLOVA MED JORDGUBBAR OCH ROSOR
8–10 BITAR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker ca 1 dl torkade rosenblad 2 dl vispgrädde ev ½ tsk rosenvatten 300 g jordgubbar Jordgubbssås 100 g jordgubbar ½ dl vatten 1 msk strösocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 140°C. 2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med elvisp på medelhastighet. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa sedan till en fast och glansig maräng, 3–5 minuter. Rör ner hälften av rosenbladen. 3. Bred ut smeten i en cirkel på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Stäng av ugnen och låt den stå kvar ytterligare 3 timmar på eftervärme. 4. Jordgubbssås: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna. Mixa den kalla lagen med jordgubbarna till en slät sås. 5. Vispa grädden och rosenvattnet fluffigt. Ansa och kvarta jord gubbarna. 6. Bred grädden på pavlovan. Toppa med jordgubbar och ringla över jorgubbssåsen. Garnera med resten av rosenbladen. › TIPS! Torkade rosenblad finns att köpa i vissa hälsokostbutiker eller på nätet. Det är fantastiskt att vara på ett ställe med så många äventyrligt lagda människor. Rosendal sover aldrig. RÄDISOR MED ÖRTKRÄM OCH DUKKAH 4–6 PERSONER / 30 MIN INGREDIENSER 2 knippen rädisor à 200 g 2 dl gräddfil ca 2 dl blandade hackade TIPS! Perfekt som tilltugg till drinken eller innan middagen. örter t ex dill, persilja, koriander, mynta eller mejram Dukkah 1 dl skalade hasselnötter 2 msk sesamfrön 1 msk malen koriander 1 msk malen spiskummin 1 msk chiliflakes ½ tsk flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Blanda alla ingredienser till dukkahn i en skål. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna. Pulsa i en matberedare eller hacka till ett grovt pulver. 3. Ansa och skölj rädisorna. Klicka ut gräddfilen på ett stort fat. Lägg på rädisorna. Toppa med örter och dukkah. 14 BUFFÉ #05/2018 ›
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER