Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
MAJ Hållbara appar: TIPS! Recepten hittar du på b
uffe.se! XXXXX Green Kitchen Denna prisbelönta vego-app kommer från duon bakom bloggen Green Kitchen Stories, och är perfekt för dig som vill ha hjälp på traven att laga mer vegetariskt. vilda växter 3 x FÖR FJORTON ÅR SEDAN skrev några av Skandinaviens mest framstående kockar det nynordiska matmanifestet. Med ledord som lokalt och säsongsbaserat var målet att lyfta nordiska råvaror och traditioner. Det inspirerade restauranger och hemmakockar över hela regionen att återupptäcka råvaror som vuxit så nära inpå knuten att de fallit i glömska. Och det kan vi vara tacksamma för. Nu under senvår och försommar bjuder naturen på mängder av spännande växter att plocka, tillaga och njuta av.* 1. GRÖN SHAKSHUKA MED KIRSKÅL Många tror att kirskål är ogräs, men det är faktiskt en matväxt som förvildats. Bladen kan ätas både tillagade och råa och passar bra i en grön shakshuka med citron och ägg! 2. RAMSLÖKSSMÖR Ramslök växer vilt i södra Sverige och har blivit många foodisars favorit. Den har en mild vitlökssmak som gör sig fint i ett ramslökssmör till grillat. 3. PESTO PÅ NÄSSLOR På med handskarna och fram med saxen! Senvårens späda nässlor är perfekta med pinjenötter och parmesan i en nässelpesto. * Tänk på att ramslöken är fridlyst i vissa delar av Blekinge. Särskilda regler för att plocka vilda växter gäller även i vissa nationalparker och naturreservat. Vi struntar i var maten kommer ifrån eller vad det är, vi ser bara till att rädda den! Karma Med Karma kan du rädda mat som blivit över från fler än tusen kaféer, restauranger och butiker. ICA började samarbeta med Karma 2017 vilket gör det möjligt att fynda överbliven mat från ICA-butiker över hela landet. KOCKEN PAUL SVENSSON om nya pop up-restaurangen ReTaste där de enbart lagar mat på råvaror som annars skulle blivit matsvinn. Restaurangen, som ligger på Södermalm i Stockholm, kommer att ha öppet för bokningar två kvällar i veckan fram till den sista oktober. Läs mer och boka bord på restaurangretaste.se. 9 BUFFÉ #05/2018 6 juni …är inte bara Sveriges nationaldag, utan även sillens och färskpotatisens dag! Recept och inspiration hittar du på buffe.se. Fiskguiden Att hålla koll på vilka fiskar och skaldjur som är okej att äta ur hållbarhetssynpunkt kan vara klurigt, men WWF:s app Fiskguiden gör det lättare! “
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER