Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
VEGO MEN KAN JAG ÄTA MIN FAVORITMAT? Ja, du måste
faktiskt inte avstå fredagstacosen. Halloumi, bönor, sojafärs, oumph, sötpotatis och pulled oats är bara några gröna exempel som passar perfekt i tacos eller vegoversioner av klassiker som hamburgare, stroganoff och pulled pork. HALLOUMITACOS MED AVOKADOKRÄM 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 1 förp kokta svarta bönor, ca 380 g 2 dl frysta tinade majskorn 1 tsk spiskummin ÄR INTE VEGO LITE SMAKLÖST? Vegomat kan kanske ibland upplevas tråkig, men det finns en enkel lösning: Krydda mer! Med vitlök, chili, persilja och spiskummin i smeten är de här enkla och saftiga falafelburgarna allt annat än smaklösa. SMAKRIKA FALAFELBURGARE MED HUMMUS 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 dl finriven zucchini 1 förp kokta kikärtor, ca 380 g 1 riven vitlöksklyfta 1 dl havregryn ½ dl majsstärkelse 1 dl persilja ½ tsk chilipulver 2 krm malen spiskummin 1 tsk salt 2 msk rapsolja 1 tomat ¼ gurka 4 hamburgerbröd 1 dl färdig hummus 4 salladsblad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Krama ur vätskan ur zucchinin. Häll av, skölj och låt kikärtorna rinna av. 2. Mixa snabbt ihop zucchini, kikärtor, vitlök, havregryn, majsstärkelse, persilja, chilipulver, spiskummin och salt i en matberedare. Forma till 4 burgare. 3. Lägg på en bakpappersklädd plåt och pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 20–25 minuter tills de är gyllene. Vänd efter halva tiden. 4. Skiva tomaten och gurkan. Rosta bröden. Lägg på hummus, sallad, falafelburgare, gurka och tomat. 1 tsk paprikapulver 200 g halloumi 1–2 dl färdig tacosås rapsolja salt, svartpeppar salladsblad och tortillabröd till servering Avokadokräm 2 avokador 1 msk färskpressad limejuice 1 dl gräddfil 32 BUFFÉ #05/2018 › ›
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER