Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
FEST FÖR ALLA På buffe.se hittar du information o
m innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. GRILLAD LAMMKEBAB Kebab är ett samlingsnamn på en rad kötträtter från flera olika länder. Principen är att man trär malet eller hackat kött på någon typ av spett och grillar. Kryddningen och valet av kött varierar beroende på i vilket land den äts. 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 gul lök 1 kruka persilja 500 g lamm- eller nötfärs 1 msk malen spiskummin 1 tsk malen kryddpeppar 1 tsk salt 1 citron 1 dl hackad persilja pitabröd till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala, dela och finhacka löken. Finhacka persiljan. 2. Blanda lök, persilja, färs och kryddor. Forma till ca 20 stycken små järpar. Låt vila i kylskåp 30 minuter. 3. Stek eller grilla tills de är genomstekta. Det behövs sällan extra fett då färsen är fet. Krydda med salt. 4. Pressa över citron och strö över persilja. Servera med pitabröd. VATTENMELON MED YOGHURT OCH ZA’ATAR 6–8 PERSONER / 15 MIN Skiva 1 vattenmelon, ca 1 kg och skär ut fruktköttet i bitar. Lägg på ett fat och strö över mynta. Lägg 3 dl tjock yoghurt, 10% i en skål och toppa med 1 msk za’atar (eller oregano och rostade sesamfrön med en skvätt citron) och olivolja. Doppa melonen i yoghurten. TIPS! Recept på za’atar finns på buffe.se. FATTOUSH – SOMRIG SALLAD MED MYNTA OCH HALLOUMI 4–6 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 pitabröd 1 knippe rädisor, 200 g 5 tomater 1 gurka 1 schalottenlök 1 romansallad 1 kruka persilja 1 kruka mynta 1 halloumi, 200 g olivolja ev granatäppelsirap Dressing 2 rivna vitlöksklyftor 2 msk olivolja ½ dl färskpressad citronjuice ev 1 tsk sumac 2 krm salt 23 BUFFÉ #05/2018 GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skär pitabrödet i ca ½ cm tjocka remsor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen 8–10 minuter tills det får färg. Rör om efter halva tiden. 2. Ansa, skölj och strimla rädisorna. Skär tomat och gurka i små tärningar. Skala och skiva löken tunt. Skölj och strimla romansalladen. Finhacka myntan och persiljan. Blanda allt i en stor skål. 3. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Häll över salladen och blanda runt. 4. Skiva halloumin och stek eller grilla den. Toppa salladen med halloumi. Ringla ev över lite granatäppelsirap. Servera med det rostade pitabrödet. » › ›
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER