Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
FEST LÄSKANDE LEMONANA Lemonana är som ett perfek
t giftermål mellan smaker – citron, lagom med socker och färsk mynta. Den kan blandas med is och även mixas till en slush. Hur du än gör så drick den iskall! CA 1½ LITER / 15 MIN INGREDIENSER 2 dl strösocker 2 + 8 dl kallt vatten 2 dl färskpressad citronjuice (ca 4 citroner) 2 dl färsk mynta citronskivor GÖR SÅ HÄR 1. Blanda socker med 2 dl vatten. Rör tills sockret löses upp. Blanda ner citronjuice och resten av vattnet. Rör ner myntan och citronskivor. › MAROCKANSK MOROTSSALLAD Den här salladen finns i en rad varianter. Man kan koka morötterna istället för att köra dem i ugnen, men Nidal föredrar att baka av morötterna på hög värme så att de blir lite brända. Tänk på att ta ut dem i tid för att morötterna ska behålla sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is. Då avstannar tilllagningen. 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 kg små knippmorötter 2 msk olivolja 3 vitlöksklyftor 2 dl hackad koriander 1 msk färskpressad citronjuice 2 tsk malen spiskummin ½–1 msk harissa 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Tvätta morötterna. Lägg morötterna på en plåt. Ringla över olivoljan. 2. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de får lite färg och är mjuka. Låt svalna. 3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, koriander, citronjuice och kryddor. 4. Skär morötterna i mindre bitar och blanda med kryddblandningen. 25 BUFFÉ #05/2018 ›
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER