Buffé 1
Buffé MAJ – SMAKERNA/ SPANINGARNA/DETALJERNA
Buffé FRÅN TRÄDGÅRD TILL TALLRIK
Buffé TRE FRÅGOR
Buffé FÖRSOMMARFEST MED NIDAL KERSH
Buffé PREMIÄR FÖR PRIMÖRER
Buffé VEGO FÖR ALLA SMAKER
VEGO KOMMER JAG BLI MÄTT? Det finns massor av veg
omat som är mättande, särskilt sådan som bygger på råvaror som gryn, baljväxter och mejeriprodukter. Ta bara den här lasagnen – du behöver knappast oroa dig för att gå hungrig från bordet. LINSBOLOGNESE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Torka torra med hushållspapper. Blanda bönor och majs med spiskummin, paprika, ½ tsk salt och 2 msk olja. 2. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter. 3. Dela och kärna ur avokadon. Mixa avokado, limejuice, gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar till en slät kräm. 4. Skiva halloumin och stek på hög värme i 1 msk olja tills den får färg och är krispig. 5. Värm bröden. Fyll bröden med avokadokräm, sallad, rostade bönor och majs, halloumi och tacosås. 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 stor morot 200 g rotselleri 2 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 förp krossade tomater, ca 390 g 1 ½ dl svarta linser eller belugalinser 1 grönsaksbuljongtärning 4–5 dl vatten 1 tsk strösocker 1 tsk salt ½ tsk svartpeppar 1 tsk torkad timjan eller rosmarin 300 g pasta, gärna pappardelle riven parmesan till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala lök, vitlök, morot och rotselleri. Riv allt grovt. Fräs rivet och tomatpurén i oljan ca 5 minuter på medelvärme. 2. Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärning, vatten och kryddor. Låt koka ca 20 minuter på svag värme under lock. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera linsbolognesen med pastan och parmesan. FÅR MAN I SIG TILLRÄCKLIGT MED PROTEIN? Kort svar: ja. Nötter, frön, baljväxter och gryn är bara några exempel på växtbaserade proteinkällor, som ofta har samma eller högre proteinhalt än animaliska livsmedel. Dessutom är det gott. 33 BUFFÉ #05/2018 BROCCOLI- OCH MASCARPONELASAGNE 4 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 2 broccoli à 250 g 1 vitlöksklyfta 250 g körsbärstomater 1 kruka basilika 1 förp färdig tomatsås, ca 390 g 250 g mascarpone 3 dl mjölk 2 dl riven ost 200 g färska lasagneplattor salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Ansa och skiva broccolin tunt. Hacka vitlöken. Halvera tomaterna. Hacka basilikan. Blanda broccoli, vitlök, tomater, basilika och tomatsås. Krydda med 1 tsk salt och ½ tsk peppar. 2. Vispa ihop mascarpone, mjölk, 1 ½ dl riven ost, 2 krm salt och 1 krm peppar. 3. Varva lasagneplattor, grönsaksfyllning och ostsås i en smord ugnsform, ca 30 x 20 cm. Strö över resten av osten. 4. Ställ in i mitten av ugnen 25–35 minuter. Täck ev med folie mot slutet om den får mycket färg. ›
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SETT I FLÖDET
Buffé NÄSTA NUMMER