Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Smörgåstårtan som passar försommaren
s kalas De t är inte för inte som smör - gåstårtan alltid varit populä r till examensfester oc h andra försom - marfester. De n är enkel att förbe - reda och den är god . Och smör - gåstårtan behöve r faktiskt inte vara en tung , kladdig historia. Hä r har vi i stället gjort en fräsch variant med lättprodukte r och lite grön t i. Förbered gärna tårtan i go d tid , den vinne r bara på det . Vi ha r använ t siktekakor till re - ceptet , men ma n kan använda andra sorters bröd . HJARTETARTA MED RÄKOR 8 PORTIONSBITAR 500 g skalade räkor, ev frysta 150 g frysta krabbpinnar 11/2 runt bröd, 22 cm i diameter, tex rågsiktekaka 1-2 dl finhackad fänkål eller zucchini 1 dl lättmajonnäs 2 dl lättcréme fraiche 1/2 dl hackad dill örtsalt efter smak ev saft av citron GARNERING : 2 dl créme fraiche 2 msk lättmajonnäs 1 dl hackad dill 100 g stenbits- eller löjrom 1 liten rödlök 1 citron GÖR SÅ HÄR: 1. Tina räkorna. Hacka två tredjedelar av dem och spara resten till garnering. Tina krabbpinnarna och skär dem i drygt 1/2 cm breda bitar. 2 . Skär ev brödet till formen av ett hjärta, eller låt smörgåstårtan bli rund. Dela bröden i halvor. 3. Blanda majonnäsen med créme fraiche, dill och örtsalt. Vänd ner allt det hackade i såsen och smaka av ytterligare, ev med lite saft av citronen. 4. Fördela räkblandningen mellan bottnarna. 5. Rör ihop créme fraiche och majonnäs till garneringen och bre ett tunt lager över hela tårtan. Strö hackad dill runt kanten. 6. Dekorera med räkorna och rommen, några rödlöksringar och en dillkvist. Servera tårtan med citron i klyftor och finskuren isbergssallad. För alla? Smörgåstårtan innehåller gluten, ägg och mjölk, men kan ändras så här vid ev allergi: Utan gluten: Använd glutenfritt bröd (det finns fryst, vakuumpackat och ibland färskt i butiken), kontrollera dessutom innehållet i krabbpinnarna. Utan ägg: Använd bröd som inte innehåller eller är penslat med ägg. Byt ut lättmajonnäsen mot fettfri majonnäs utan ägg eller uteslut helt enkelt majonnäsen. Utan mjölk: Använd mjölkfritt bröd. Uteslut lättcréme fraiche och lättmajonnäs, och använd i stället enbart lite äkta eller fettfri majonnäs utan mjölk. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i krabbpinnarna.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40