Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Välkomna till Marstrand Fästning, fä
ngelsehålor och Grand Hotell. Marstrand fängslar, och det är svårt att åka därifrån. Grands krögare Lars Johansson försöker inte ens längre - han har bestämt sig för att stanna. AV JOSEPHINE CARR FOTO PEPE NILSSON • Lars Johansson s mormo r var föreståndare i badhuse t p å Mar - Strand, oc h barnbarne t Lars fick mång a fina somra r på ön . Dä r finns fästningen som tor - na r up p sig öve r samhälle t oc h to g straffångar över två hundr a år att bygga. At t döma s till straffarbete dä r va r et t straff strängare än döden . Dä r finns societets - huset , såsen kallat , dä r mång a baler ha r hållits . Dä r finns även fina Gran d Hotell , bygg t 1892. Et t gul t smycke i tr ä med vita knuta r oc h en enor m veranda . Nä r Lars var liten drömd e han o m at t bli hotelldirektö r och b o dä r högt , hög t up p i et t fint pentry. Ida g är ha n oc h familjen stolta ägare till et t totalrenovera t Grand Hotell . Marstran d ha r alltid lockat de t fina folket, oc h nu kan ma n återigen b o stånds - mässigt . Varje ru m är varsam t återställt så nära originale t som möjligt . I hamne n ligge r fullt av båtar , för Marstran d är et t riktig t seglarcentrum . Stor , större , störs t är de t som gälle r här. De t gäller även portionerna . Sjön suge r visst för båd e söt - vattenspirate r (landkrabbor ) oc h storseglare , märke r ma n på folkvimlet p å verandan . De t är köksmästar e Ul f Thorsso n som hålle r ställning - arna vid spisarna . - Inge t pill! De t ska int e t a timma r innan mate n seneras , förklarar Ulf. Fräscha råvaro r från hav oc h mark är naturlig t för honom . Grundregel n numme r et t ä r at t dålig t väder betvde r kött , so l betyder fisk. Köksmästar e Thorsso n slår gärn a et t slag för torsken , särskilt djuphavstorsk p å up p till 20 kilo , med fast kött . Men det är lät t at t få kötte t fastare på all torsk , berätta r han . forts på sid 30 I
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40