Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 S ABAY O N G R AT I IMERAD E BÄ R ME
D FRUKTSORBE T FÖR 4 PERSONER 4 dl blandade bär 1 vaniljstång 1 dl vatten 1 dl socker 3 äggulor 1/2 liter jordgubbssorbet (eller annan smak) GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på "grill", 275°C. 2. Dela vaniljstången på längden och gröp ur kärnorna. Lägg detta i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka till en simmig lag. Ta upp vaniljstången. 3. Vispa äggulorna. Tillsätt den heta lagen under kraftig vispning. 4. Lägg bären i en ugnssäker smord form. Häll äggskummet över bären. 5. Gratinera tills täcket blivit gyllenbrunt, ca 2 minuter. Servera genast med några kulor sorbet. För alla? Sabayongratinerade bär med fruktsorbet innehåller inte gluten. Välj en mjölkfn sorbet till så kan även mjölkailergiker njuta. Desserten innehåller ägg, så bjud i stället blandade bär med vispad grädde vid ev äggallergi.. TENAN S CHOKLADTRYFFLA R CA 20 STYCKEN 100 g mörk blockchoklad 50 g smör 1/2 dl grädde 1 tsk rivet apelsinskal 2 tsk kakao 1-2 msk rom, whisky eller likör GÖR SÅ HÄR: 1. Smält blockchokladen och smöret i en kastrull. 2. Rör ner grädden, apelsinskal och kakao. Smaksätt med spriten. 3. Låt svalna och ställ sedan kallt. Chokladkrämen ska bli ordentligt kall. 4. Forma tryfflar med en sked som doppas i varmt vatten. Rulla tryfflarna i kakaopulvret. Ställ svalt. För alla? Tenans chokladtryfflar innehåller varken gluten eller ägg. Däremot ingår mjölk i receptet.
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40