Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 LAMM Fl LE ME D VITLÖKSÄPPELSALS A F
ÖR 4 PERSONER 600 g lammytterfilé eller lammrostbiff olja till pensling salt och peppar 250 g mozzarella 250 g färsk spenat 1 msk smör VITLÖKSÄPPELSALSA: 4 äpplen 1 dl marinerade vitlöksklyftor 1 dl sweet chilisås 1 dl vitt vin 1/2 tsk salt 1 tsk potatismjöl GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med äppelsylten. Kärna ur och tärna äpplena och blanda GRILLA D KYCKLIN G ME D ÖRTPUR É & SAFFRANSKES O FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer (bröst) 10 cm purjolök ca 12 små kvisttomater ÖRTPURÉ: 1 kg potatisar 2-3 krukor färska örter, tex persilja och basilika 50 g smör salt peppar SAFFRANSKESO : 250 g keso rivet skal från 1 citron 1/2 paket saffran å 1/2 g salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med örtpurén. Skala och koka potatisen. 2. Koka upp lite vatten och sänk ner örterna ca 10 sekunder. Kyl BURGAR E FÖ R GRILLE N FÖR 4 PERSONER 600-800 g nötfärs salt, peppar 4 hamburgerbröd tomat gurka och sallad FETTSNÅL DRESSING: 11/2 dl fettfri majonnäs 1/2 dl sweet chilisås 1 dl tomatketchup 1/2 msk söt senap 1 msk bostongurka GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med dressingen: Rör ihop samtliga ingredienser och ställ svalt. 2. Forma färsen till burgare och grilla ett par minuter på varje sida. Krydda. 3. Grilla även bröden lätt och lägg ihop bröden med burgare med resten av ingredienserna, utom potatismjölet, i en kastrull. 2. Koka upp och låt småputtra i ca 2 minuter. Red med potatismjölet utrört i lite vatten. 3. Skär mozzarellan i tjocka skivor och grilla den. Värm spenaten i lite smör i en kastrull. 4. Pensla köttet med oljan, salta och peppra. Grilla i ca 5 minuter på var sida (rosa). Låt köttet vila en kort stund innan det skärs i skivor. För alla? Innehåller varken gluten eller ägg. Däremot ingår mjölk i receptet, men kan ändras till mjölkfritt så här: Uteslut mozzarellan och fräs spenaten i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Kolla för säkerhets skull ingredienserna i sweet chilisåsen. dem snabbt. Mixa med lite vatten. 3. Mosa potatisen, rör ner örter och smör och smaka av med salt och peppar. 4. Blanda ihop ingredienserna till saffranskeson i en skål. 5. Strimla purjon och koka den en kort stund i en kastrull med lite vatten. 6. Grilla kycklingen ett par minuter och lägg sedan på tomaterna och grilla klart kycklingen. Salta. 7. Värm purjon i en klick smör i en kastrull som du ställer på grillen. Servera kycklingen med purjolök, tomater, purén och keson. För alla? Kycklingfilén med tillbehören innehåller inte gluten eller ägg. Däremot ingår mjölk, men kan ändras till mjölkfritt så här: Använd mjölkfritt margarin i stället för smör i bakpotatisen. Avstå från saffranskeso och servera i stället en blandad sallad till. och grönsaker emellan. Servera med dressingen. För alla? Själva burgarna kan ätas av alla. Se upp med hamburgerbröden och välj en sort som passar vid ev allergi. Den fertsnåla dressingen är gluten-, mjölk- och äggfri, men läs alltid innehållsförteckningen på de färdiga produkterna. Macho-kommentar Curt Lundmark (uppoffrande grillare) "Skulle jag få se hustrun i ert grillförkläde är min uppfattning att hon är på rymmen från köket. Och då har det gått för långt. Det är jag som grillar. Och marinerar. Hustrun kan möjligen få sno ihop en sallad. Hon är faktiskt lite bättre på det än jag."
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40