Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 KESELLAMOUSS E ME D HALLONGRANIT É FÖ
R 8 PERSONER KESELLAMOUSSE : 1 dl socker 2 msk vatten 2 äggulor 250 g kesella 3 dl vispgrädde 2 msk citronsaft 2 gelatinblad HALLONGRANITÉ : 21/4 dl vatten 1 dl socker 225 g frysta hallon 1 tsk pressad citron GÖR SÅ HÄR: 1. Blötlägg gelatinet. Koka socker och vatten till en simmig lag, ca 3 minuter. 2. Vispa gulorna. Slå det heta sockervattnet över gulorna och vispa det kallt och luftigt. 3. Krama ur den mesta vätskan ur gelatinet. Värm det i lite vätska. Tillsätt det smälta gelatinet i äggblandningen och därefter kesellan. Pressa i citronen. Lättvispa grädden och vänd ner den. 4. Häll upp i 8 portionsformar, eller häll upp i en stor form så att det blir ca 1 1/2 cm högt och stansa ut ringar på ca 8 cm i diameter. Sätt in i frysen. 5. Koka upp socker och vatten till hallongranitén. Mixa hallonen och blanda ner tillsammans med citronen i sockervattnet. Häll upp i en stor form och ställ in i frysen. Rör med en gaffel varje gång det har blivit en isskorpa. 6. Lägg upp kesellapucken på tallriken. Lägg hallongranité på pucken och garnera med färska hallon. Servera gärna med björnbärssås och dekorkex, se recept. DEKORKE X 1/2 dl florsocker 30 g smör 1 äggvita 1/2 dl mjöl GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200°C . 2. Blanda florsocker och smör. Rör ner äggvita och mjöl allteftersom. Spritsa ut tunt på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen tills färgen är gyllenbrun, ca 3 minuter. 3. Forma de varma kexen. BJÖRNBÄRSSÅ S 100 g frysta björnbär 1 tsk socker GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa björnbären och smaka av med socker. För alla? Desserten är glutenfri, men avstå från dekorkexen som innehåller gluten. Desserten och kexen innehåller mjölk och ägg. Bjud i stället på en fräsch fruktsallad med björnbärssås.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40