Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 HHga veckan Måndag Fräcka plättar i
paket Skala och riv 2 morötter. Skölj och strimla ca 10 cm purjolök fint. Vispa samman 2 ägg, 4 dl mjölk, 2 dl vetemjöl, 1/2 tsk salt och 1 krm muskot til l en slät smet. Tillsätt grönsakerna. Smält 3 msk margarin eller smör. Rör ner hälften av det i smeten. Smörj cn plättlagg med resten. Grädda plättarna guldbruna på båda sidor (medelvärme). Sen era plättarna ihoplagda i högar, gärna med folie om för picknick eller utflykt. En gräddfilssås på 2 dl gräddfil smaksatt med 1-2 msk grovhackad basilika och 3-4 hackade rädisor blir god dipsås till plättarna. Tisdag Malagatoast Skala och skiva 2-3 potatisar. Torka av dem med hushållspapper. Skala och skiva 1 gul lök. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna. Stek potatis och lök på medelvärme under omrörning tills potatisen mjuknar. Vispa ihop 4 ägg, 4 msk vatten, 1/2 dl riven parmesanost, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Häll över detta i pannan. Stek tills smeten stelnat. Stjälp upp på fat och låt sedan tortillan glida ner i pannan igen och stek den på andra sidan. Strö över 2 msk hackad gräslök. Skär tortillan i 4 bitar. Skölj och skiva 2 tomater. Rosta 8 skivor vitt bröd. Lägg en tortillabit mellan två brödskivor och stick in tomatskivor. Servera toasten insvept i folie eller på tallrik. Billiga veckan bjuder snabba & lättlagade rätter från ICA Provkök som inte kostar mer än max 15 kronor per portion. Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på www.ica.se Onsdag Thaisoppa med kyckling Koka upp 5 dl hönsbuljong gjord på vatten och tärning. Finhacka 1-2 citrongräs fint. Tillsätt detta i buljongen samt saft av 1 pressad lime och 1/2 dl asiatisk fisksås. Låt koka upp på nytt Rör ner 1 burk kokosmjölk (400 g) och 300 g strimlad kycklingfilé. Låt småkoka i ca 5 minuter. Kärna ur och finstrimla 1 röd chilifrukt. Rör ner den och hackad färsk koriander. Sen era. Bröd till den riktigt hungrige. Torsdag Mexirullar Värm 1 msk olja i en stor panna. Bryn 40 0 g köttfärs och låt den smulas sönder. Skölj och finstrimla 1 grön chilifrukt. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Låt chili och purjo fräsa med. Tillsätt 1 burk väl avrunna kidnevbönor (400 g) och 1 burk majskorn (300 g). Häll på 1 burk tomatkross (400 g). Låt koka i ca 10 minuter. Pressa i 1-2 vitlöksklyftor och kndda med 1/2 msk texmexkrydda, 1 krm peppar, 1/2 krm kajennpeppar och 1 tsk salt. Fyll 4 tortillabröd med texmexröran. Servera med tomatskivor. Fredag Laxbiffar med salsa Dela ca 500 g skinn- och benfri laxfilé i bitar. Lägg den i matberedaren. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk citronpeppar. Tillsätt 2 dl vispgrädde under maskinens gång och kör till färs. Rör ner 2 msk hackad gräslök. Ställ färsen i kyl ca 30 minuter. Under tiden gör du salsan. Skala, kärna ur och tärna 1-2 papayor. Strimla 5-6 vårlökar fint. Skär 4 ananasskivor i små bitar. Blanda med 1 strimlad röd chilifrukt och 2 msk kapris. Ställ i kvl så länge. Smält 2 msk smör i en panna. Forma biffar av färsen. Stek på medelvärme på båda sidor. Sen era med salsa och ev kokt potatis. Biffarna passar också bra att lägga i bröd och toppa med salsa.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40