Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KYCKLIN G ME D KANEL- & KARDEMUMMACOU
SCOU S (Inyama ye nkukhu) FÖR 4 PERSONER 450-500 g kycklingfilé, lår eller bröst smör att steka i 6 schalottenlökar 1/2 grön chilifrukt 1 paket saffran 2 tsk curry 1 tsk spiskummin 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 3 msk citronsaft 1 tsk salt COUSCOUS : 3-4 dl couscous 1/2 krm kanel 1 tsk målen kardemumma 2 msk smör 1 kycklingbuljongtärning 3-4 dl vatten 1/2 tsk salt GÖR SA HÄR: 1. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tills de fått en fin gyllenbrun färg. 2. Skala och skiva schalottenlöken och finhacka chilin. Fräs det med kryddorna i smör i en gryta utan att det tar färg. 3. Tillsätt vatten, buljongtärning, citronsaft och kyckling. Låt sjuda i ca 15 minuter under lock (tillsätt vatten om det behövs). Salta. 4. Couscous: Fräs kryddorna i smöret i en gryta, tillsätt couscousen och rör runt utan att det får färg. 5. Tillsätt buljongtärning, vatten och salt och låt koka upp. 6. Täck med lock, dra grytan från plattan och låt stå och dra i ca 10 minuter.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40