Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 forts från sid 29 Bimningen gör unde
rverk. Saltet drar nämligen ut vattnet ur fiskköttet. Sedan är det bara att koka, steka eller grilla risken. PåTenan (hotellets restaurang) kombinerar man gärna torsken med vitlök, svamp, rödbetor eller nässlor. Råvarorna är alltid ursvenska, men idéerna kommer från hela världen. Sedan har ju gästerna sina favoriter. Dillgratinerade havskräftor är en. Den populära Oxfilé Afrikana blev till när en kokerska på Tenan på 1950-talet inspirerades av goda vänners berättelser från främmande länder; rätten innehåller currysås* mango chutney och olika frukter och silverlök. -Våga krydda, smaka och lita på dina egna smaklökar. Se receptet som en stomme som du 30 bygger vidare på, säger Ulf Thorsson. Lars har ungefär samma filosofi med Grand Hotell. - Hotellet byggdes av en ung tjugofemårig "selfmade man". Nu förvaltar vi hans livsverk. En tidskrävande ambition. Varken hotelldirektören eller köksmästaren hinner ta särskilt många turer med sina båtar. Men vad gör det? Har man en gång stigit iland på Marstrand kan det vara svårt att ta sig härifrån. Köksmästaren beskriver sin känsla för ön som en "drog". Och Lars mormor, jo, hon hade nog gillat barnbarnets yrkesval. Det blev visserligen inget pentry högt, högt upp. Men det blev Marstrand, och det är inte fv skam. GETOSTGRATINERAD LAXSCHNITZEL FÖR 4 PERSONER 4 skivor iaxfilé å 180 g 4 skivor getost TOMATSALSA : 1 gul lök 4 stjälkar selleri smör att steka i 1 paprika 4 bifftomater 1 kruka färsk koriander salt och peppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200°C. 2. Skala och finhacka löken. Skölj och skiva sellerin. Fräs lök och selleri i smör tills de blir mjuka. 3. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Tillsätt den. Dra pannan från spisen efter någon minut. 4. Tärna tomaterna och finhacka koriandern. Rör ner detta. Krydda med salt och peppar. 5. Bryn laxen lätt på båda sidor. Lägg ostskivorna på fiskbitarna och lägg dem på en smord plåt. Ugnsstek i ca 4 minuter. Servera rätten med potatis eller ris. För alla? Getostgratmerad laxschnitzel med tomatsalsa innehåller inte gluten eller ägg. ten och använd mjölkfritt margarin eller olja till stekning.
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40