Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 MARINERAD ROSTBIFF Köttet steks på l
åg värme i ugnen för att bli saftigt. Låt gärna steken vila över natten så blir den lättare att skiva. Fransyska eller innanlår kan stekas på samma sätt som rostbiff. FÖR 8 PERSONER 11/2 kg benfri rostbiff 2-3 tsk salt ca 1/2 tsk svartpeppar 1 tsk paprikapulver syltlök och cocktailkapris som tillbehör MARINAD: 1 dl rapsolja ca 1/2 dl torrt vitt vin 1 - 2 tsk flytande honung 6-8 basilikablad salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 125°C. 2. Gnid in köttet runtom med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Stek köttet i nedre halvan av ugnen tills termometern visar 60-65°C beroende på hur rosa man önskar köttet. Låt köttet kallna till nästa dag. 3. Skär köttet i fina skivor och lägg upp dem på fat. Blanda marinaden och smaka av den. Skeda den över köttskivorna, täck fatet med plastfilm och låt det dra några timmar så att marinaden drar in i köttet. 4. Garnera fatet med syltlök, kapris och basilika. För alla? Rostbiffen innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Grönt i matsäcken • Stavar, bitar av olika grönsake r och frukt är god a at t knapra på. Förvara i plastpåse så att de inte torkar . • Sallad med kyckling eller os t och skinka kompletteras med mycke t grönt , t ex sallad, tomat , paprika , gurka , majs, äpple, kiwi eller sharon . • Matiga fyllda macko r me d grön a tillbehör blir saftiga och ser me r läckra ut. De t finns många god a portionsbröd som är lämpliga at t fylla. Dubbelmacko r är lätta at t äta pä utflykten, pålägget ligger kvar. • Pannkako r med riven moro t eller squash kan också ätas kalla oc h passar till utflvkten. GETOSTFYLLDA COCKTAILTOMATER Räkna med 3-4 tomater per person - de är försvinnande goda! Det finns både röda och gula cocktailtomater. Kyndel används ofta i Provence för att smaksätta getost, där heter den Sariette. Sätt en planta i täppan så kan du alltid få färsk kyndel. FÖR 8 PERSONER ca 30 små cocktailtomater salt FYLLNING: 200 g mjuk getost ca 1 dl créme fraiche salt, svartpeppar ev kyndel GÖR SÅ HÄR: 1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur innehållet med en sked. Skär även av en tunn skiva på undersidan så står tomatema bättre. Salta lätt inuti och vänd dem upp och ner på papper en stund. 2. Kör getosten i mixern och tillsätt så mycket créme fraiche att osten blir krämig. Smaka av med salt och peppar. Fyll tomaterna med ostkrämen och garnera med färsk kyndel om du har det - torkad går också bra. För alla? Getostfyllda cocktailtomater innehåller inte gluten eller ägg, men däremot innehåller de mjölk.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40