Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 ICA Express Snabbt & färskt på macke
n Att handla middagsmaten på bensinstationen på väg hem från jobbet är inte längre något man smyger med. Innan det här åtet är slut finns det 60 Statoil/ICA Express runt om i landet, på plats för att tillfredsställa kundernas nya behov. AV ANNA GIDGÅRD FOTO ERIC JOSJÖ • Människo r lever på ett hel t anna t sät t idag än p å 1970-talet . Veckoplanerandet är fö r d e flesta et t lite charmig t minne . I stället vill man idag bli inspire - rad nä r ma n gå r oc h handlar . Oc h de t är viktigt at t de t är be - kväm t oc h smidig t at t handla . Nä r d e gamla butikstypern a int e duge r längre dyke r nya upp. Statoil/ICA Express är et t av svaren på kunderna s ny a sät t at t tänka ; e n relativt välsorterad livsmedelsaffär som alltid ligger i en Statoilstation . Sverre Heln o är vice v d i Statoil . Fö r at t ge et t taland e exem - pel p å at t de t sker stor a föränd - ringa r i vårt sät t at t äta oc h laga ma t berätta r han at t Statoi l dessuto m blivit Sveriges näs t störst a fastfoodkedja. At t köp a e n korv p å väg hem från jobbe t samti - dig t som man tanka r ha r väl varit e n frestelse omöjli g at t mot - stå för mång a hungriga . -Statoil/ICA Expres s ä r e n del av utvecklingen i daglig - varuhandeln , säger han . De t ä r en buti k för dem me d on t o m tid , som inte planera r si n vardag . Vi ha r öka t antale t daglig - varuartikla r från ca +0 0 till ca 1 200 , för at t de t so m tidigar e var et t slags nödhande l i ställe t ska kunn a beskrivas so m kom - pletteringsinköp . Ma n ska kunn a handl a färsk frukt , fina grönsa - ker, kött och nybaka t brö d oc h kompletter a det ma n köp t p å stormarknade n tidigar e i veckan . Midda g för idag oc h frukos t för i morgon , bruka r vi säga . - Vi rikta r oss främs t till de m som redan handla r ho s oss , oc h vi vill visa at t det int e behöver vara dyrar e at t handl a här ; vi ha r tillgång till samm a inköps - organisation som resten av ICA , Vilke t håller priserna nere . Me n självklart vill vi också n å nya kundgrupper , singelhushållen exempelvis , som bara bli r fler oc h fler. Statoil/ICA Express i Bollmora utanfö r Stockholm är en av fem testbutike r runt om i Sverige . Där säljer man både bensin och färskvaror . Jenny Themner har här plockat ihop en korg med färskvaror. Helen a Segerberg-Byström är ansvarig för uppbyggnade n av Statoil/ICA Express run t o m i landet . -V i ha r varit igång me d Statoil/ICA Express i cirka 4 måna - de r n u oc h börjar kunn a se hu r kundern a har mottagi t denn a nya butikstyp . Idag finns de t fem testbutike r run t o m i Sverige , varav två i Stockholm , en i Gö - teborg , e n i Malmö oc h e n i Lund . Måle t är at t bygg a 6 0 stycken Statoil/ICA Expres s unde r året . -E n viktig förändring gent - emo t tidigare bensinstatione r ä r at t ma n int e ska behöv a handl a sina färskvaror i samm a del av butiken som ma n köpe r torkar - blad oc h betala r bensin , även o m allt ryms i samm a butik . Vill man bara komm a in oc h betala sin bensin gå r man direk t till kassan oc h behöve r int e passera genom själva matbutiken . - N u kan man också betala med sit t ICA Kundkor t ho s oss , även bensinen , berätta r Helena . Vår t må l ä r at t kundern a ska tveka at t de t är bekväm t at t handla . Öppettidern a ä r också en bekvämlighetsfaktor oc h eftersom ICA Express får samm a öppettide r som Statoi l innebä r de t ofta dygne t runt-öppet .
Buffé Sida 40