Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 GODASTE POTATISSALLADEN Här ingår må
nga färska örter. Har man inte alla kan man blanda favoritkryddor efter smak och tillgång. FÖR 8 PERSONER 11/2-2 kg potatis 1 - 2 rödlökar 1/2 dl hackad gräslök DRESSING: 21/2 di olivolja 1/2 dl röd vinäger 1/2 dl vatten 11/2-2 msk ljus dijonsenap salt och svartpeppar 1 msk hackad körvel 1/2-3/4 msk hackad dragon 1 msk hackad basilika 1/2 dl hackad persilja GÖR SÅ HÄR: 1 . Koka potatisen med skalet på och skala den när den kallnat. Dela den i mindre bitar. 2. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda med potatisen i en skål. 3. Blanda dressingen, smaka av kryddningen och slå den över salladen. Vänd runt och strö sist över gräslöken. För alla? Godaste potatissalladen innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. KORSBÄRSKAKA Kakan är godast nygräddad. Gör den sist av förberedelserna. 8 BITAR ca 1 liter mogna körsbär 150 g smör 21/2 dl florsocker rivet skal av 1/2 citron 2 ägg 21/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 175°C. 2. Skölj bären och ta bort fästet. De behöver inte kärnas ur - men varna gästerna för kärnorna! 3. Rör ihop smör, florsocker och ÖRTBRÖD MED OLIVER Ett stort eller två mindre bröd räcker degen till - och det blir knappast några rester... 50 g färsk jäst 5 dl ljummet vatten, ca 37°C ca 1 dl kärnfria svarta oliver 2 msk olivolja 3 tsk salt 2 msk färsk oregano eller 1 msk torkad 4 dl rågsikt ca 12 dl bakvetemjöl special GÖR SÅ HÄR: 1 . Rör ut jästen med lite av vattnet i en degbunke, häll sedan på resten av vattnet. 2. Grovhacka oliverna. Arbeta in dem och övriga ingredienser. Arbeta till sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken citronskal i matberedaren. Tillsätt äggulorna en i sänder och rör mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det i smeten. 4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem för hand i smeten. Slå smeten i en bakform, ca 28 cm i diameter, tex en pajform. Lägg körsbär tätt över hela kakan. 5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, eller tills den har fin färg. Låt den svalna något och sikta till sist lite florsocker över. För alla? Körsbärskakan innehåller gluten, mjölk och ägg. utan att kladda. 3. Arbeta degen kraftigt i 5-10 minuter i bunken eller i maskin. Jäs degen övertäckt i 30-45 minuter i rumstemperatur. 4. Knåda degen kraftigt på bakbordet i 5-10 minuter - brödet blir godast om degen arbetas re jält. Forma ett eller två bröd av degen, stryk lite mjöl på ovansidan. 5. Sätt ugnen på 225°C och låt brödet jäsa på plåt med bakpapper i 20-30 minuter. 6. Grädda brödet i nedre halvan av ugnen i 30-35 minuter eller tills det känns klart. Låt brödet svalna på galler. För alla? Örtbrödet innehåller inte mjölk eller ägg, men däremot gluten .
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40