Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 fons från sid s Cap e Malay, de t syd
afrikanska kökets stora slagnumme r just nu , ko m med indiska oc h indone - siska slavar på 1600- oc h 1700talet . Cass Abraham s är Cap e Ma - lav-kökets karismatiska portal - figur som introducera t d e kom - plexa kryddriingarna med te x currv , tamarind oc h koriande r för e n allt störr e inhems k oc h internationel l publik . Oc h Kel - so n Mandela s två favoriträtter ä r Bervani och Tomat o Breedie . - Jag vet inge t o m afrikansk mat , eftersom svarta int e var tillåtna i Kapområdet , berätta r Cass . De t var en stad enbar t för vita och färgade. Me n efter 1994 komme r turistern a i horde r oc h säge r "Fransk ma t kan vi äta överallt , vad är Svdafrikanskt?" Cass Abraham s ta r emo t i sin splitternva krvddfabrik vid Gor - don' s Bav, de l av et t väldig t pro - jekt som även innefatta r krvdd - odlin g oc h social rehabilitering av alkoholiserade oc h misshand - lade kvinnor. Dofterna vid såskoken är himmelska, me n inten - siva så man får andnöd . Cass smaka r regelmässig t av allting , oc h efter vissa justeringa r ge r ho n sit t samtycke till en sötsu r rö d sme t med apriko s och vinä - ger , at t ha till fisken snoek . Sista dagen får Henri k oc h Ton v göra et t framträdande . På varsin sida o m Cass Abraham s assisterar d e vid en matlagnings - lektion på Sihvood Kitchen Cordo n Bleus School . Välartade elever i blåvitrandig t får lära sig hu r man gö r lammgrvtan Den - ningvleis , Cumi n and Fenugreek Currv och tröstdesserten Boeber. Henri k instrueras i hu r Cape Malav-krvddningen skiljer sig från d e indiska oc h indonesiska förlagorna . - Koncentrera dig på smakerna, säge r Cass. Anda s i n oc h u t så at t tårna krullar sig . Sen kan d u arrangera de t snvgg t på tallriken. KRYDDIG DADELSMOOTHIE MED BACONCRISP En annorlunda förrätt med smak av kardemumma och söta dadlar. FÖR 4 PERSONER 1 dl urkärnade färska dadlar 4 dl mellanmjölk 1 dl matlagningsyoghurt 1 msk mango chutney 1/2 krm mald kardemumma 10 isbitar 140 g bacon till baconcrisp GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med baconcrispet. Sätt ugnen på 175°C. 2. Fördela baconet på en plåt. Sätt in det i ugnen i 10-12 minuter, baconet ska bli riktigt krispigt. Lägg baconet på hushållspapper att rinna av och svalna. 3. Tärna dadlarna. Mixa dem tillsammans med mjölk, chutney och kardemumma. Tillsätt isbitarna och fortsätt mixa tills de är krossade. Servera genast med baconcrispet. För alla? Smoothien är gluten- och äggfri. Mjölk ingår, men prova att använda tex solhavre eller annan mjölkersättning i stället för mellanmjölken. Kyckling me d kanel - & kardemumma - couscous . För alla? Rätten är äggfri. Själva kycklingrätten är glutenfri, men däremot innehåller couscous gluten. Servera ris i stället. Rätterna innehåller mjölk men kan lätt ändras: Använd olja eller mjölkfritt margarin i stället för smör och kontrollera innehållet i buljongtärningarna.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40