Buffé 1
På Skrotens Café och Skeppshandel intas lunchen i
rustik miljö med vacker utsikt över Saltsjöns inlopp. »Iskall lemonad och räkmacka på surdegsbröd är livskvalitet.« SKROTENS LJUMMA BÖNSALLAD En härlig sallad med lättfrästa sojabönor – smidigt att ha på lut i frysen. FÖR 4 PERSONER 250 g frysta sojabönor (tinade) 2 paket bacon (á 140 g) 1 kg tomater (gärna blandade former och färger) 1 msk äppelcidervinäger 1 tsk dijonsenap 1 dl hackade färska örter (t ex timjan, basilika, persilja) olivolja, smör salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 2. Skölj tomaterna och skär i skivor. 3. Blanda vinäger och senap med 3 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. 4. Fräs sojabönorna hastigt i 1 msk smör tills de är varma och har fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 5. Fördela tomaterna på ett fat. Strö över de varma bönorna. Ringla över senapsdressingen. 6. Strö över örterna och smula/bryt över det knaperstekta baconet. FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller enbart olja. Tips! Smakar tomaterna inte så mycket? Locka fram den härliga sötman genom att först rosta dem i ugnen med lite olivolja och salt, 15–20 minuter på 225˚C. 10 B UFFÉ 4 • 2016 Bonor bacon och :