Buffé 1
med krämigt innehåll Frasigt Det mesta blir gott
mellan två brödskivor. Här fyller vi dem med grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. Recept Sofi a Nilsson Foto & styling Eva Hildén M A VEGGOnjutning FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfri fetaost. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt ut fetaost mot tofu. Fri från ägg. GRILLAD MACKA MED CHUNKY HUMMUS, GRÖNKÅL & FETAOST Grym macka som passar morgon, middag och kväll. FÖR 4 PERSONER 8 skivor ljust surdegsbröd 100 g grönkål 1 dl strimlade soltorkade tomater 150 g fetaost olivolja salt, svartpeppar, chiliflakes HUMMUS 1 förp kikärter (390 g) 1 tsk finrivet citronskal 2 tsk färskpressad citronjuice ½ tsk malen spiskummin ½ msk tahini (sesampaste) ½ vitlöksklyfta 2 msk olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med hummusen. Häll av och mixa kikärterna grovt med en stavmixer. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. 2. Ansa och bryt grönkålen i mindre bitar. 3. Bred hummusen på 4 av brödskivorna. Fördela grönkål och soltorkade tomater ovanpå. Smula över fetaosten. Strö över chilifl akes. Lägg på resterande bröd som lock och tryck till. 4. Stek bröden i lite olivolja i en stekpanna på båda sidor eller använd en mackgrill. Tips! Byt ut fetaost mot halloumi i skivor för en macka med lite mer tugg och skönt »gnek«. 28 B UFFÉ 4 • 2016 A B K C S Ä A T N