Buffé 1
NÄST SIST ICA-kort: 033-47 47 90 ICA kundservice:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktörer: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se, Camilla Thörnqvist, camilla.thornqvist@otw.se Receptansvarig: Sofi a Nilsson, sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Henrica Dieden Bark Webbredaktör: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAkort. Mer info på ica.se. Nästa nummer kommer 18 maj Grillat till max Växla upp grillupplevelsen med burgar-bonanza, fl ammkuchen och grillade grönsaker på nytt sätt. Skönt os garanteras från Garage Bar! Buff élabbet testar vilken eff ekt olika marinader ger. Rosaröd rabarbertiramisu ... BBQ-ribs Kansas City style. Garagegrillat i Höganäs. GRILLAD BANAN MED PASSIONSFRUKT, KOKOS & KOLASÅS Välj lagom mogna bananer till den här drömgoda desserten. Självklart går det lika bra att steka bananen i en stekpanna med lite smör. GÖR SÅ HÄR: 1. Dela bananerna på längden och grilla runt om tills de börjar mjukna och får lite färg. 2. Lägg upp bananerna på 4 fat eller ett stort fat. 3. Toppa med glass, kokoschips, urgröpt passionsfrukt och en rejäl sked dulce de leche. FÖR ALLA Se ica.se/buff é. FÖR 4 PERSONER 4 bananer ½ liter vaniljglass 1 dl rostade kokoschips 4 passionsfrukter 1 dl dulce de leche/ karamelliserad mjölk Vinn 300 kronor i matpengar! 2. Gör rostfri grill extra fi n A. Bilvax B. Skokräm C. Fönsterputs 3. »Nudlar« gjorda på zucchini A. Zoodles B. Zuudles C. Zoudles Bananen älskar att bli grillad och serverad med vaniljglass. Gott så, men ännu bättre blir detta tillsammans med syrlig passionsfrukt, rostade kokoschips och len kolasås. Recept & styling Caroline Dafgård Widnersson Foto Lennart Weibull 50 VINNARE Gör så här: Tävla på ica.se/buff e, mejla svarsraden till tavling.buff e@otw.se eller skriv ner den på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm – senast den 30 april. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 18 maj. 1. Tori Trucks tofu paneras i A. Rismjöl B. Potatismjöl C. Kokosmjöl 4. Rabarbersort i Monikas saft A. Spangsbjerg B. Rosenhagen C. Elmsfeuer MARSNUMRETS RÄTTA RAD: 1A, 2C, 3B, 4B, 5C C 5. Är Marias svärfar till yrket A. Skeppare B. Fiskare C. Båtbyggare A M till sist... VEGGOnjutning B UFFÉ 4 • 2016 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 Go bananas! Fler grillade desserter, se våra favoriter på ica.se/buff e. K med krämigt innehåll Frasigt Det mesta blir gott mellan två brödskivor. Här fyller vi dem med grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. Recept Sofi a Nilsson Foto & styling Eva Hildén GRILLAD MACKA MED CHUNKY HUMMUS, GRÖNKÅL & FETAOST Grym macka som passar morgon, middag och kväll. FÖR 4 PERSONER 8 skivor ljust surdegsbröd 100 g grönkål 1 dl strimlade soltorkade tomater 150 g fetaost olivolja salt, svartpeppar, chiliflakes HUMMUS 1 förp kikärter (390 g) 1 tsk finrivet citronskal 2 tsk färskpressad citronjuice ½ tsk malen spiskummin ½ msk tahini (sesampaste) ½ vitlöksklyfta 2 msk olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med hummusen. Häll av och mixa kikärterna grovt med en stavmixer. Blanda med övriga ingredienser. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. 2. Ansa och bryt grönkålen i mindre bitar. 3. Bred hummusen på 4 av brödskivorna. Fördela grönkål och soltorkade tomater ovanpå. Smula över fetaosten. Strö över chilifl akes. Lägg på resterande bröd som lock och tryck till. 4. Stek bröden i lite olivolja i en stekpanna på båda sidor eller använd en mackgrill. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfri fetaost. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt ut fetaost mot tofu. Fri från ägg. Tips! Byt ut fetaost mot halloumi i skivor för en macka med lite mer tugg och skönt »gnek«. 28 B UFFÉ 4 • 2016 2016-03-23 11:45 B Ä N S A A T