Buffé 1
KARDEMUMMARULLE MED CHOKLADFLUFF & RABARBERKOMPOT
T Kryddad med vit choklad. Byt ut hälften av rabarbern mot jordgubbar för en sötare och mer rosaröd kompott. GER CA 10 BITAR 3 ägg 1 ½ dl + 1 msk strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ msk stötta kardemummakärnor färska bär och mynta till garnering CHOKLADFLUFF 100 g vit choklad 200 g färskost av philadelphiatyp 1 dl florsocker 1 dl kvarg (10 %) ½ msk finrivet citronskal RABARBERKOMPOTT 300 g rabarber 1 dl strösocker 1 krm vaniljpulver GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med rabarberkompotten. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och vaniljpulver. Koka till en fast kompott, ca 10 minuter. Låt kallna helt. 2. Sätt ugnen på 250°C. Sött till kaffet 3. Vispa ägg och 1½ dl socker pösigt med elvisp. 4. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. 5. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. 6. Strö ut 1 msk socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp bottnen på papperet. Dra försiktigt bort det översta bakplåtspapperet. Låt svalna. 7. Chokladfl uff : Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Vispa färskost och fl orsocker slätt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladen. Tillsätt kvarg och citronskal. Fortsätt vispa till ett jämnt »fl uff «. 8. Bred ut chokladfl uff et över den kalla bottnen. Fördela kompotten ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta från ena långsidan. Garnera med bär och mynta. FÖR ALLA Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. g n R Skrotens bästa skärgardstips o • Ålö – Härlig badö med både sand och klippor. • Nåttarö – En oförstörd pärla i Stockholms skärgård. • Matssons Kök på Utö – Krog med enkla, vällagade rätter. • Ocean Bus – Äventyr på vatten mitt i storstan! B UFFÉ 4 • 2016 13 i a b n a ll r u b er i r