Buffé 1
HOISINGLAZAD KARRÉBURGARE MED PICKLES & SRIRACHAM
AJO Vardagslyxa med grillad fl äskkarré i hamburgerbröd. FÖR 4 PERSONER Bränn rent gasolgrillen! 400 g fläskkarré i skivor 1 dl hoisinsås 2 dl majonnäs 1–2 tsk sriracha (het chilisås) ½ gurka 4 hamburgerbröd 1 krispsallad 1 burk pickles (200 g), eller snabbpicklade grönsaker se ica.se/buffe 1 dl hackad koriander salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda majonnäs och sriracha. Smaka av med salt och peppar. 2. Skär gurkan i tunna skivor. 3. Pensla köttet med hoisinsås runt om. 4. Grilla köttet 3–4 minuter per sida, pensla med mer hoisinsås under grillningen. 5. Ta köttet från grillen. Låt vila några minuter. Skär det sedan i tunna skivor. 6. Grilla eller rosta bröden. 7. Bred majonnäsen på underdelen av bröden, lägg på ett salladsblad och några skivor gurka. Toppa med kött, pickles, koriander och brödlocken. FÖR ALLA Gör glutenfri: uteslut hoisinsåsen och ersätt den med t ex en glutenfri grillsås/olja. Välj glutenfria hamburgerbröd. Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd. Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och kontrollera brödet. 3 KOM I GÅNG-TIPS FÖR GASOLGRILLARE 1. Läckagetesta. Ha på såpvatten på kopplingarna. Öppna gasolen och se så att det inte bubblar. Ska tuben bytas så kolla att packningen inte blir kvar i den gamla fl askan – lätt hänt om man har dragit åt för hårt. 2. Rengör utsidan. Torka av grillen med varmt vatten och diskmedel. Rostfri grill blir extra fi n med lite fönsterputs. 3. Rengör insidan. Bränn ur grillen 15 minuter på högsta effekt. Låt svalna. Borsta bort alla rester med mjuk stålborste. Dammsug bort askan. Smörj in gjutjärnsgaller med matolja. grillsuccé! Glaze o tips pa ica.se/buffe B UFFÉ 4 • 2016 19