Buffé 1
RÄKMACKA PÅ GRILLAT SURDEGSBRÖD MED SPARRIS & PEP
PARROT Lyxig och matig räksmörgås med »extra allt«. FÖR 4 PERSONER 1 kg räkor med skal 4 ägg 1 knippe grön sparris (250 g) 4 skivor grillat surdegsbröd 50 g svart stenbitsrom smör salt, nymalen svartpeppar dill, ärtskott och citronklyftor till garnering PEPPARROTSCRÈME 2 dl crème fraiche ½ dl majonnäs 3 msk riven färsk pepparrot 1 msk färskpressad citronjuice ½ msk finrivet citronskal GÖR SÅ HÄR: 1. Mjukkoka äggen (se ica.se/buff e). Spola i kallt vatten. Skala och skiva äggen. Skala räkorna. 2. Bryt ev bort den nedersta torra delen på sparrisen. Koka sparrisen 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl i iskallt vatten, så bevaras den fi na färgen. 3. Pepparrotscrème: Rör ihop alla ingredienser. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 4. Bred lite smör på varje brödskiva. Lägg på ägg, sparris och räkor. Avsluta med en klick rom och pepparrotscrème. Garnera med dill, ärtskott och citron. Mal över lite peppar. FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: kontrollera brödet, välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme. Gör äggfri: uteslut äggen och välj äggfri majonnäs. Perfekt mjukkokta ägg? Koka äggen enligt Buff émetoden! Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt i äggen med sked. Sjud 9 minuter (för medelstora ägg, à ca 60 g). Kyl genast i kallt vatten. B UFFÉ 4 • 2016 11 Skaldjurslyx! B y g g a e ck n ma