Buffé 1
Ljuvligt gott! supergod! CHOKLAD- OCH APELSINPUDD
ING MED KARAMELLNÖTTER & SYRLIG GRÄDDE Fyllig chokladkräm med knapriga söta nötter. FÖR 8 PERSONER 4 dl mjölk (3 %) 2 dl vispgrädde 1 msk finrivet apelsinskal 150 g hackad mörk choklad (75%) 8 äggulor 4 msk strösocker 2 apelsiner 3 passionsfrukter 2 sharonfrukter KARAMELLNÖTTER 1 dl rostade hasselnötter ½ dl strösocker 1 msk vatten 2 msk smör SYRLIG GRÄDDE 2 dl vispgrädde ½ dl turkisk yoghurt ½ krm vaniljpulver GÖR SÅ HÄR: EN DAG I FÖRVÄG: 1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Värm mjölk och grädde i en kastrull tillsammans med apelsinskal. 3. Ta från värmen, tillsätt chokladen. Rör tills den smälter. 4. Rör snabbt ihop ägg och socker – vispa inte. Blanda med chokladgrädden. Sila. 5. Häll smeten i 8 djupa tallrikar/skålar. Ställ på en plåt och sätt in i mitten av ugnen 30–40 minuter, tills den precis stelnat. Låt svalna och ställ i kylen. 6. Karamellnötter: Lägg socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllenbrun karamell. 7. Ta från värmen och vispa snabbt ner smöret, lite i taget. Blanda i nötterna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt svalna. 30 MINUTER FÖRE SERVERING: 8. Skala apelsinerna med kniv, se till att få bort allt det vita. Skär ut hinnfria fi léer. Dela passionsfrukterna på mitten och gröp ut kärnorna. Skär sharonfrukten i tunna skivor. 9. Syrlig grädde: Vispa grädden och blanda med yoghurt och vaniljpulver. Hacka nötterna. 10. Toppa chokladpuddingen med frukt, yoghurtgrädde och nötter. FÖR ALLA fi nns till samtliga jultallrikar på ica.se/buff e. B UFFÉ 12 • 2015 13 spara . . plats for dessert