Buffé 1
Fler snabba snittar och desserter, se ica.se/buff
e. SNITTAR MED CHÈVRE & CHILIPÄRON Knaprigt, salt, sött och hett. Skär 200 g getost av chèvretyp i 24 bitar. Blanda 1 dl päronmarmelad eller sylt med 1 tsk sambal oelek. Fördela ost och marmelad/sylt på friterade tunnbrödschips eller rostade tortillabröd i mindre bitar. MOSCOW MULE Festakuten rycker ut! → Skicka gärna tips till Sofi a: sofi a.nilsson@otw.se Publicerade bidrag får boken »52 soppor« av Ylva Bergqvist (Bonnier Fakta). Blanda msk färskpressad limejuice, 2 msk vodka och 1 dl ginger beer eller ginger ale i ett glas med mycket is. Panik inför jul- och nyårsfirandet? Välj mellan tre snabba desserter och lika många tilltugg som du fixar i turbofart. Och så bjuder jag på min absoluta favoritdrink just nu. Foto Bianca Brandon Cox MOSCOW MULE Blanda ½ msk färskpressad limejuice, 2 msk vodka och 1 dl ginger beer eller ginger ale i ett glas med mycket is. Bellinif loat med persika & hallon Hasselnötsmousse med havrecrunch Fräsch hybrid mellan drink och dessert. Mixa 1 burk persikor i juice (ca 400 g) med juicen, 2 msk färskpressad citronjuice och ½ dl vatten till en slät puré. Häll upp i 6 coupeglas. Lägg 1 kula hallonsorbet i varje glas. Strö över rostade mandelspån. Garnera med citronmeliss. Fyll på med mousserande vitt vin (gärna alkoholfritt). Servera genast. Enklaste moussen ever! Vispa 200 g färskost av philadelphiatyp fluffi g med elvisp. Rör ner 1 dl vispad grädde och 3 msk hasselnötskräm/nutella. Fördela krämen i 6 glas. Toppa med krossade chokladdoppade havreflarn och färska björnbär. CITRONTIRAMISU Varva och njut! Vispa 2 dl vispgrädde fast. Vispa ner 250 g mascarpone och 2 msk florsocker. Doppa 12 savoiardikex på båda sidor i limoncello (citronlikör) eller apelsinsaft och bryt i mindre bitar. Varva kex, mascarponekräm och 1 dl lemon curd i 6 små glas. Garnera med färska hallon, minimaränger och färsk mynta vid servering. Bjud till drinken. Blanda 250 g cashewnötter med 1 msk olja. Lägg 1 ½ dl riven parmesan, 1 tsk flingsalt och 1 krm kajennpeppar i en plastpåse. Tillsätt nötterna och skaka så att osten täcker runt om. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter på 200°C. Rör då och då. B UFFÉ 12 • 2015 15 Rågchips med svamp och löjrom Fördela 200 g färskost med kantarellsmak i 24 skålformade rågchips eller lika många minikrustader. Toppa med löjrom eller MSC-märkt stenbitsrom. Garnera med dill. Tips! Fryst löjrom tinar du snabbast i kallt vatten. Heta parmesannötter