Buffé 1
KONJAKSBAKADE VINTERFRUKTER MED NÖTTER & HONUNG E
nkelt och så gott! FÖR 4 PERSONER 25 g smör 4 färska fikon Gott Nytt År! 250 g frysta, tinade körsbär 2 msk honung 2 msk konjak + lite till servering 1 dl salta jordnötter 1 dl rostade kokoschips 1 kruka färsk mynta vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR: DAGEN FÖRE FESTEN: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Lägg smöret i en ugnssäker form och ställ in i ugnen. Låt det smälta och bli ljusbrunt. 3. Skär fikonen i klyftor. Ta ut formen och lägg i fikon och körsbär. Ringla över honung och konjak. 4. Sänk ugnsvärmen till 150°C och ställ in formen i mitten av ugnen ca 1 timme. 5. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen. 30 MINUTER FÖRE SERVERING: 6. Sätt ugnen på 150°C. 7. Strö nötter och kokoschips över frukten. Ställ formen i ugnen ca 10 minuter, tills frukten är varm. 8. Lägg upp i glas eller skålar. Skeda ev över lite mer konjak. Strö över mynta och servera med vaniljglass. I GLASET Desserten matchas fint av det vita Ruffino Vinsanto Serelle (137 kr, 375 ml, nr 8119) och det röda Allesverloren Fine Old Vintage (149 kronor, 12109). FÖR ALLA finns till samtliga nyårsrecept på ica.se/buffe. Fruktig kärlek i glas B UFFÉ 12 • 2015 35