Buffé 1
Anna låter sig bjudas av Marias plock. Mera minge
l Vill du hellre laga rostade kycklingben i gochujangsås, sichuanpeppriga pilgrimsmusslor, laxröra på nachochips och löktarte med sardeller? På ica.se/buffe finns förslag på varianter på plockrätterna. Claes skålar i päronbubbel. PÄRONBUBBEL MED INGEFÄRA & ROM Mousserande vin är aldrig fel. Ingefära ger extra sting. GER CA 10 GLAS 1 dl ljus rom 1 msk riven ingefära 3 dl konc päronsaft 2 flaskor mousserande torrt vitt vin (1 ½ liter) GÖR SÅ HÄR: EN DAG FÖRE FESTEN: 1. Blanda ingefäran med rommen. Låt stå över natten. VID SERVERING: 2. Sila av rommen. Blanda den med päronsaften. Fördela i glasen. 3. Fyll upp med mousserande vin. Bästa bubblet Varsågod, bästa bubblet i tre prisklasser. Alla gjorda enligt traditionell champagnemetod. Budget: El Miracle är en toppencava till kalaspris! Dessutom ekologisk! Frisk och ungdomlig med inslag av gröna och gula äpplen och päron. Pris: 69 kronor (nr 7700). Mellan: Geisweiler Monopole är ett alltid lika säkert kort bland mousserande fransoser. Lätt brödig, torr Crémant de Bourgogne med fi nstämda bubblor. Pris: 115 kronor (nr 7685). Lyx: Palmer & Co Millésimé, 2008: »Mycket årgångschampagne för pengarna.« Finstämda bubblor och inslag av rostat bröd, nötter, nougat och citrus. Pris: 299 kronor (nr 7867). B UFFÉ 12 • 2015 27 I glaset! Bubbel utan alkohol, se sidan 7. På ica.se/buffe tipsar vi om prisvärda mingelviner.