Buffé 1
3 Juldagobertare Ta med i snygga formar! …med bra
lock. Enkelt och snyggt att bara ställa fram! Och resterna tas med hem! 4 Skinkmackan du aldrig glömmer! En dagobertare med tio lager; eller kalla det för julbordet på ett vörtbröd! 10 9 8 5 Lat i jul? Bjud in till knytis, eller som man sa förr: förning. 2 1 6 Syra rödkålen! Strimla 1 kg rödkål. Massera med 1½ tsk salt utan jod tills den vätskar sig. Tryck ner i en glasburk ända upp. Vätskan ska täcka helt. På med lock. Låt stå framme i två veckor. Klart! Håller sedan i sex månader i kylen. Skåpätandets höjdpunkt på juldagen! JULANGEST? Åk bort! Eller gör en god gärning! 3 4 5 6 7 7 Slatten i grytan! Panika inte över glöggen som inte dricks upp! Utmärkt att hälla i revbensspjällskoket. 8 På kanelen Värm äppelmust med kanelstång. Gott framför brasan efter juldagspromenaden! 9 Lusseriddare Japp, du läste rätt! Skär de torra lussebullarna i skivor och stek i rikligt med smör. 10 Fräschare Jansson Gör din Janssons frestelse i portionsformar. Mindre slafs, snyggare servering och minskat antal uppvärmningar. 11 Paketpanik! Saknar du gåbortspresentidé? Gör ett stort knäckbräck och slå in i cellofanpapper. Imponerar! B UFFÉ 12 • 2015 5