Buffé 1
Haci Hasan Fehmi Özsüt har serverat buff elgrädde
n kaymak i generationer. INSPIRERAS AV ISTANBULS KÖFTE Färs på spett! Inspireras av turkiska kebabspett. Grilla enkla nötfärsspett som kan smaksättas på en mängd olika sätt. Vi bjuder på tre varianter. Foto Lennart Weibull GRILLADE FÄRSSPETT – PÅ TRE SÄTT Välj mellan tre kryddblandningar med smak av Mellanöstern. Za’atar med sesamfrön och syrliga kryddan sumac, som kan ersättas med citronskal. Eller mortla mynta och kajenn eller kombon ingefära och kanel. FÖR 4 PERSONER Blanda 500 g nötfärs (10 %), 1 tsk salt, 1 riven vitlöksklyfta och ½ dl hackad persilja i en bunke. Tillsätt en av kryddblandningarna här bredvid och rör ihop. Forma färs runt 8 grillspett. Grilla dem runt om. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. HET MYNTA Mortla 3 krm spiskummin, 3 krm kajennpeppar och 1 msk torkad mynta. VARM INGEFÄRA Mortla 2 tsk fänkålsfrön, 2 tsk ingefära och 1 tsk malen kanel. ZA’ATAR Rosta 1 msk sesamfrön i en stekpanna på låg värme. Låt svalna. Mortla dessa med 1 msk sumac eller citronskal och 1 msk torkad oregano. B U F F É 5 • 2015 13 läs mer om turkisk mat på ica.se/buff e.