Buffé 1
Grona ideer Veggoburgare kan varieras i det oändl
iga. Experimentera med mandel-, hasselnöts- och kikärtsmjöl och med kokta bönor och ärter. Frysta gröna ärter som mixas grovt ger burgare med pigg färg. Riven ost, till exempel halloumi, ger smak och konsistens. Hackade nötter och frön kan blandas både i smeten och för att ge burgarna en knaprig yta. Frasiga burgare på gång LINSBURGARE MED GUACAMOLE En burgare med bra tugg, smaksatt med västerbottensost och tahini. En fräsch avokadoröra kompar fi nt. FÖR 4 PERSONER 1 förpackning kokta linser (ca 400 g) 2 dl kokt bulgur 2 ägg 1 ½ dl ströbröd 1 ½ dl riven västerbottenost 1 ½ msk tahini 1 tsk paprikapulver ½ tsk spiskummin 1–2 tsk oregano ½ tsk kajennpeppar olja salt, svartpeppar sallad, tomat, schalottenlök och hamburgerbröd till servering GUACAMOLE 2 avokador 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) ½ dl hackad färsk koriander ½ dl matyoghurt (10 %) GÖR SÅ HÄR: I köket: Häll av och skölj linserna. Mixa slätt. Lägg i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ta lite olja på händerna och forma till 4 burgare. Guacamole: Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. Mosa avokadon grovt och blanda med övriga ingredienser. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Vid grillen: Grilla på grillplåt eller försiktigt på galler på båda sidor tills burgarna får fi n färg. Servera med bröd, sallad, tomat, lök och guacamole. FÖR ALLA Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ströbröd, yoghurt och bröd. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt ströbröd och ostalternativ. Byt ut yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Servera med mjölkproteinfritt bröd. B U F F É 5 • 2015 23 Grillade godsaker i bröd, fl er recept på ica.se/buff e : \