Buffé 1
Rulla Baka en rulltårta, fyll med glass och godis
och lägg i frysen. Barnsligt gott för stora och små. Recept Sofi a Nilsson Styling Ylva Bergqvist Foto Lennart Weibull en glassig goding GLASSIG RULLTÅRTA MED KRISP Perfekt att ha i frysen – redo för oväntade fi kabesök eller som förberedd kalasdessert. GER 10–12 BITAR FÖR ALLA Innehåller gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfri glass och godis. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass, t ex havre- eller sojabaserad, och godis utan mjölkprotein. Sätt ugnen på 250°C. Vispa 3 ägg och 1 ½ dl strösocker pösigt med elvisp. Blanda 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver i en bunke. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö ut 2 dl hackade skalade hasselnötter på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort det översta bakplåtspapperet. Låt svalna. Ta fram 1 liter vaniljglass och rör den mjuk. Bred glassen jämnt över kakan. Strö över 1 påse dragerade chokladgodis, t ex M&Ms (ca 150 g), och rulla ihop. Tryck försiktigt så att nötterna fastnar ordentligt. Linda in i bakplåtspapper och plastfolie, frys i minst 4 timmar. Ta fram rulltårtan ca 5 minuter före servering. Servera med till exempel grillad frukt. B U F F É 5 • 2015 27 Variera smaken! Fyll rulltårtan med någon annan glassmak – choklad, jordgubb, blåbär… Välj godis efter smak, eller ersätt med kokoschips, hackade nötter eller mandelbiskvier.