Buffé 1
För alla Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri:
ersätt getost och crème fraiche med laktosfria produkter. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme. Rökiga racks! Grilla med spån Sätt extra röksmak på lammracksen med spån, som finns att köpa i butik. Lägg spånen i blöt ca 30 minuter. Häll av och lägg dem i ett öppet foliepaket direkt ovanpå glöden. Grilla racksen på samma sätt som i receptet. Direkt eller indirekt Mattias fyller mellan en fjärdedel och halva grillen med kol eller briketter. På så sätt har han alltid en yta som är mindre varm. Direkt över glöden grillar Mattias mindre och tunnare bitar av fisk, kött och grönt som snabbt blir färdiga. Större bitar är bättre att lägga på gallret över delen utan glöd – på indirekt värme. Då riskerar man inte att bränna det som ska grillas lite längre tid. När man sedan lägger på locket fungerar grillen mer som en ugn. Tänk på att hålla koll på temperaturen med spjällen i botten och ovanpå locket. Ju mer man öppnar, desto varmare blir det. B U F F É 5 • 2015 33 Mattias bjuder på fler grillrecept, se ica.se/buffe