Buffé 1
LYXIG SAFFRANSPASTA Så klart går det att få till
en lyxigt krämig sås utan mejeriprodukter. Mattias använder havregrädde. GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, dela och fi nhacka löken. Skala och fi nhacka vitlöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Dela, kärna ur och strimla paprikan. 2. Häll av och dela varje kronärtskockshjärta i 4 delar. 3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 4. Fräs lök, vitlök, fänkål och paprika i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 minuter, tills det får lite färg. 5. Tillsätt tomatpuré, kronärtskocka, vin, saff ran, fond och havregrädde. Låt koka ca 5 minuter. Krydda med apelsinskal, 1 krm salt och 1 krm peppar. 6. Tillsätt salladsärterna och låt koka ytterligare 1 minut. 7. Blanda såsen med den kokta pastan, strö över solrosfröna. FÖR 4 PERSONER 250 g pasta (t ex penne) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål (ca 300 g) 2 röda paprikor 1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g) 1 msk tomatpuré 1 dl vitt vin ½ g saffran 1 msk konc grönsaksfond 2 ½ dl havregrädde finrivet skal av ½ apelsin 150 g salladsärter ½ dl rostade solrosfrön olivolja salt, svartpeppar FÖR ALLA Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör äggfri: välj äggfri pasta och kontrollera innehållet i fonden. Fredagsmys! 20 B UFFÉ 2 • 2015 Enkelt, smart och smakrikt