Buffé 1
VINNANDE VINTERvärmare Slurp, slurp! Frida Seittu
s krämiga soppa med broccoli, palsternacka och ädelost fick full pott i Buffés instagramtävling på temat. Recept Frida Seittu Foto & styling Eva Hildén Smith Lättlagad lyx KRÄMIG SOPPA MED BROCCOLI, PALSTERNACKA OCH ÄDELOST »En soppa för många olika tillfällen som är lätt att variera. Toppa med räkor och rom om du vill festa till den!« FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 palsternackor (ca 250 g) 2 broccoli (à 250 g) 4 dl matlagningsgrädde 2 msk vitvinsvinäger 1 grönsaksbuljongtärning 50 g ädelost salt, peppar FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett. Byt ut ädelost mot laktosfritt alternativ. Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ädelost mot mjölkproteinfritt ostalternativ. GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, dela och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor. 2. Fräs lök, vitlök och den skivade palsternackan i 2 msk smör i en kastrull ca 3 minuter. 3. Tillsätt grädde, vinäger, buljongtärning, 5 dl vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna. 4. Låt koka under lock ca 15 minuter, tills palsternackan är mjuk. 5. Ta från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Salta och peppra. 6. Dela resterande broccoli i ännu mindre buketter. 7. Tillsätt broccolibuketter och palsternackstärningar och låt sjuda ca 3 minuter. 8. Smula över ädelosten och servera med ett gott bröd. @fridaseittu Frida Seittu Bor i Enköping med sambo och hunden Morris. Har pluggat till designer av skor och accessoarer och extraknäcker som fl ygvärdinna. Älskar att bjuda på mat! B UFFÉ 2 • 2015 29 Fler vinnarsoppor på ica.se/buff e VINNARE #buffebilden