Buffé 1
7 8 6 10 9 6. MAJSSOPPA & PIZZABULLE Ta med i ter
mos. FÖR 4 PERSONER Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Skär 1 skalad potatis i små tärningar. Fräs lök, vitlök och potatis i 1 msk smör i en kastrull utan att det tar färg. Häll i 1 stor burk majs (ca 340 g), 1 grönsaksbuljongtärning och 5 dl vatten. Låt sjuda under lock 10 minuter. Ta från värmen och mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite chiliflakes och servera med pizzabullar. 7. RED PEPPER MELT MED GRÖNSAKER Maffigt mellis. FÖR 4 PERSONER Sätt ugnen på 200°C. Blanda 1 dl strimlad grillad paprika på burk med 1 dl majonnäs och 1 dl riven lagrad ost. Salta och peppra. Fördela på 4 skivor ljust bröd och gratinera ca 10 minuter. Ät med plockgrönsaker eller en sallad. Pizzabullar Sätt ugnen på 225°C. Bred ½ dl tomatsås, 1 dl riven ost och 1 dl skivade svarta oliver på en utrullad färdig pizzadeg (ca 600 g). Strö på 2 tsk oregano. Rulla ihop och skär i 12 bitar. Lägg i bullformar på en plåt, grädda ca 15 minuter. 8. KIKÄRTSWRAPS MED AJVAR Perfekta i backen. FÖR 4 PERSONER Koka 1 dl bulgur enligt anvisning på förpackningen. Fräs 2 tsk garam masala i 3 msk olja i en stor stekpanna, tillsätt 200 g bladspenat och låt spenaten mjukna under omrörning. Blanda i 1 förpackning kikärter (ca 400 g), kokt bulgur, ½ dl ljusa russin, 150 g smulad fetaost och 1 dl flagad mandel. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna. Fyll tortillabröd och linda in i folie eller smörpapper. Bjud med en kräm av 1 dl ajvar relish och ½ dl matyoghurt. 9. KOKOSCURRY MED ROTFRUKTER Sötstark skön kombo. FÖR 4 PERSONER Skala och skär 250 g rotselleri, 250 g kålrot, 200 g palsternacka och 350 g sötpotatis i cm-stora tärningar. Banka 1 citrongräs med baksidan av ett knivblad så det spricker, dela på mitten. Fräs ½–1 msk röd currypaste och citrongräs hastigt i 2 msk olja i en het stekpanna. Tillsätt rotfrukterna och fräs ett par minuter. Häll på 1 burk kokosmjölk (400 ml), 2 msk konc kycklingfond och 2 dl vatten, småkoka 10–15 minuter under lock. Tillsätt 2 msk limejuice och 1 msk japansk soja. Smaka av med salt och peppar. Lyft upp citrongräset. Servera med ris och limeklyftor. 10. HALLOUMIBURGARE Fredagsmys. FÖR 4 PERSONER Riv 1 morot och 200 g halloumi grovt, lägg i en bunke. Blanda med 1 finriven vitlöksklyfta, 3 msk hackad gräslök och 3 ägg. Tillsätt 2 msk potatismjöl, 2 msk ströbröd, 2 krm nymalen svartpeppar och 1 krm chiliflakes. Salta ev. Forma smeten till 4 burgare och stek i olja på medelvärme ca 2 minuter per sida. Blanda 3 msk mango chutney och 1 ½ dl matyoghurt. Servera burgarna med rostade grova bröd, salladsblad, skivad avokado, mango chutneysåsen och ev srirachasås. Tips! Ugnsstekta sötpotatisklyftor med salt är gott till. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept. B UFFÉ 2 • 2015 25