Kollega 1
Kollega Sida 2
Kollega Sida 3
Kollega Sida 4
Kollega Sida 5
Kollega Sida 6
Kollega Sida 7
Kollega Sida 8
Kollega Sida 9
Kollega Sida 10
Kollega Sida 11
Kollega Sida 12
Kollega Sida 13
Kollega Sida 14
Kollega Sida 15
Kollega Sida 16
Kollega Sida 17
Kollega Sida 18
Kollega Sida 19
Kollega Sida 20
Kollega Sida 21
Kollega Sida 22
Kollega Sida 23
Kollega Sida 24
Kollega Sida 25
Kollega Sida 26
Kollega Sida 27
Kollega Sida 28
Kollega Sida 29
Kollega Sida 30
Kollega Sida 31
Kollega Sida 32
Kollega Sida 33
Kollega Sida 34
Kollega Sida 35
Kollega Sida 36
Kollega Sida 37
Kollega Sida 38
Kollega Sida 39 ÅSASMAT URBAN ORZOLEK redaktör: Ås
a Frisk, asa.frisk@ kollega.se Om du vill kan du blanda i 2 deciliter riven cheddarost i grytan precis innan servering. Korv + choklad = sant Korv är det nya heta. Numera fi nns det kvällskurser i korvstoppning. Jag hade inte tänkt sträcka mig så långt utan bjuder i stället på ett recept ur den nya kokboken ”Korvgrytor” av Lena Söderström. Det är en spännande chili med korv och choklad. Cowboy chili (4 pers) 3–4 kryddiga korvar, typ chorizo 1 stor gul lök 4 vitlöksklyftor 1 pkt bacon 2–3 msk olivolja 3 msk tomatpuré 2 msk spiskummin 1 msk paprikapulver 1 msk chilipeppar ancho style 1 tsk kakaopulver eller 1–2 rutor mörk choklad, 80% 1 hönsbuljongtärning 5–7 dl vatten 1 burk vita bönor, sköljda och avrunna 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna 3 msk hackad färsk koriander eller persilja Skiva korven. Skala och hacka lök och vitlök. Skär bacon i strimlor. Hetta upp oljan i en Tävla och vinn! Äter du mörk choklad? Mejla tavling@ kollega.se före den 12 oktober så är du med i utlottningen av köksprylarna. gryta. Fräs lök och vitlök i cirka 3 minuter. Tillsätt bacon och fräs ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, chilipeppar och kakao. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning. Blanda i vattnet och koka 3 minuter. Tillsätt bönorna och koka på svag värme 10 minuter. Smaka av. Bryn korvbitarna vackert guldbruna i en panna. Vänd ner korven i grytan och koka i 3 minuter. Garnera med persilja eller koriander. Servera med nachochips eller baguette. Snygga hamburgare blir det med denna press i non stick-behandlad aluminium. Från AndersPetter. Äggklocka , du kan ta två olika tider med denna käcka timer. Från Cervera. Oljekanna för olivolja, 0,5 liter. Från Cervera. 06-11 KOLLEGA 39
Kollega Sida 40
Kollega Sida 41
Kollega Sida 42
Kollega Sida 43
Kollega Sida 44
Kollega Sida 45
Kollega Sida 46
Kollega Sida 47
Kollega Sida 48
Kollega Sida 49
Kollega Sida 50
Kollega Sida 51
Kollega Sida 52
Kollega Sida 53
Kollega Sida 54
Kollega Sida 55
Kollega Sida 56
Kollega Sida 57
Kollega Sida 58
Kollega Sida 59
Kollega Sida 60
Kollega Sida 61
Kollega Sida 62
Kollega Sida 63
Kollega Sida 64
Kollega Sida 65
Kollega Sida 66
Kollega Sida 67
Kollega Sida 68