Buffé 1
ROSTADE SÖTPOTATISKLYFTOR Kanel ger sötpotatisen
en spännande smak och FÖR 4 PERSONER 600 g sötpotatis 1 tsk torkad rosmarin 1 tsk kanel rapsolja salt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skrubba sötpotatisen noga, skär i klyftor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter. LÅNGBAKAD KARRÉ MED GRÄDDSÅS Barnens favoritmaträtt. Och vi kan nog lova att den blir en favorit hos de vuxna med. Servera med rostade sötpotatisklyftor och picklat äpple. PICKLAT ÄPPLE MED KANEL Sötsyrligt goda äpplen, ett måste till karrén. GER CA 8 DL 500 g äpplen 3 dl vatten 2 dl strösocker 1 dl ättiksprit (12%) 1 kanelstång GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit och kanelstång. 2. Dela, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg i en glasburk och häll på den varma ättikslagen. Låt svalna och låt stå i kylen minst 2 timmar. FÖR 4 PERSONER 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palsternacka, rotselleri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 msk honung 1 liter vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde salt, grovmalen svartpeppar majsstärkelse till redning GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Skala lök och vitlök. Skär lök och rotfrukter panna med höga kanter och lock. Gnid in köttet peppar och honung. Lägg i rotfrukter, lök och vitlök. Häll på vatten och fond. Sätt på locket. 3. Ställ in köttet i mitten av ugnen ca 3 timmar. Vänd det efter halva tiden. 4. stärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Servera med sötpotatisklyftor och picklat äpple. BUFFÉ 1 • 2018 19 För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e.