Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 Att det blir lite mjöligt och kbddig
t i köket när man bakar, det får man räkna med. Men det uppvägs av välbefinnandet och väldoften som sprider sig när man får hembakt bröd. Sanna säger att baguetter verkligen är lätta att baka. Och de är enkla att variera med olika fyllningar. Här är det äpple och valnötter, men det fungerar också med andra sorters nötter, fikon och annan frukt. Nybakat till advent Sätt på en panna kaffe och låt hemmet fyllas av doften av bröd och bakverk som får färg i ugnen. Recepten passar också bra på en glöggbjudning när man vill bjuda på mer än pepparkakor, men ändå inte har lust att laga mat. Det sägs att det inte finns någon doft som appellerar så starkt till både kvinnor och män som doften av nybakat bröd. Och visst är det en ljuvlig känsla att bjuda på hembakat! AV MALIN LANDQVIST OCH SANNA LIEDGREN FOTO ULF SVENSSON APPEL- OCH VALNOTSBAGUETTER De flesta som gillar att baka vet att det är jättelätt att göra baguetter. De här får extra smak av bitar av äpple och valnötter. De är godast nybakade eller i alla fall samma dag. 6 BAGUETTER 1 paket jäst, 50 g 2 tsk salt 1 msk olja 5 dl fingervarmt vatten, 37°C 3 syrliga äpplen, urkärnade (ca 375 g) 100 g valnötskärnor 2 dl grahamsmjöl ca 12 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR: 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt saltet och oljan. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet. 10 2. Skär äpplena i små bitar. Blanda ner äpplen och valnötter i bunken. Tillsätt grahamsmjöl och vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 225°C. 4. Dela degen i 6 bitar. Rulla ut dem till längder och vrid dem. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Strö ev över lite mer mjöl. Låt bröden jäsa under bakduk ca 20 minuter. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de känns »ihåliga« undertill när man knackar på dem. Låt bröden svalna på ugnsgaller. FÖR ALLA? Appel- och valnötsbaguetter innehåller inte ägg eller mjölk, men uteslut ädelostkrämen om du inte tål mjölk Brödet innehåller gluten. TIPS! Salt ädelostcréme till den syrliga äppelsmaken och de krispiga nötterna är en underbar smakkombination ! Mosa ihop ca 200 g ädelost med 2 dl créme fraiche (1 burk) till en röra att bre på baguetten!
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40