Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Det doftar i köket Jag är en kaffetun
na. Jag har älskat kaffe sedan barnsben. Mormors mor bjöd mig att dricka kaffe på fat med en sockerbit i mun. Det var i femårsåldern. Under skolperioden dracks det mycket kaffe på kaféer och konditorier. Me r kvantitet än kvalitet. På första tågluffen fick jag smaka på en riktig cappuccino för första gången. Det var en mycket tidig morgon på sista stationen före Venedig. Den smaken glömmer jag aldrig! Det fluffiga skummet, det smakrika men inte beska kaffet, och så givetvis en hel del socker så att det blev sött och gott. Genom åren har det blivit många koppar kaffe. Periodvis har jag ägnat mig åt att mala bönorna själv, men latheten har gjort perioderna ganska korta. Nymalet kaffe är alltid bäst - speciellt från nyrostade bönor - men det är doften från det nymalda kaffet som ger mig den största njutningen. Tillf sammans med dofter från nybakat bröd är himlen nära. Dessa dofter lär ju vara bra att sprida vid lägenhetsförsäljningar... Öppna ett paket nyrostat kaffe, brygg och drick det genast. Njut av både doft och smak. Och låt gärna kvalitet gå före kvantitet. Läs mer om kaffe på sid 27. TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR Jan Samuelson tipsar om månadens tio bästa vinnyheter på www.ica.se Dags för KortVasan ICA arrangerar KortVasan för sjätte året i rad! Det här är inte någo t elitlopp, utan ett vinterevenemang där hela familjen kan vara med, oavsett om man hunni t träna mycket eller lite, är gammal eller ung. Loppet är öppet för alla från elva år och uppå t och sträcker sig de tre milen mellan Oxberg och Mora . Vi vill at t KortVasan ska vara et t trivsel- och motionslopp utan stress, dä r ma n också har tid at t hämta kraft genom god ma t och dryck. Motion och ma t hö r ihop , och längs skidspåret kommer det at t finnas fyra stationer där det blir servering. Ma t blir också ett av inslagen på det tåg som vi boka t för resan till Dalarna. Tåget går från Malm ö kvällen före loppet och stannar till vid flera ställen på vägen. Tå - get består bland anna t av en pa stavagn, dä r man kan ladda up p med kolhydrater, och det finns också vallningshjälp ombord . På tågresan hem blir det underhållning och fest! Fundera på o m de t inte är dags att vara med på KortVasan den 2, 2 februari 2002 . Vi hoppas på rekord - många deltagare i år så at t vi får en riktig folkfest at t se fram emot. Välkomna ! Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Fest med doft • 4 Adverrtsbak • 10 Buffé nr 10/2001 Apelsinglögg 16 Banan- och blåbärsshake 20 Caffé latte 31 Choklad- och pistaschrutor 39 Chokladkola med ingefära 39 Doftande pilaffris 6 Festkotletter från ugnen 32 Frozen bananacream 20 Grön pasta bolognese 32 Grönsaksragu med lax 21 Hallon- och yoghurtslush 20 Hasselnötscappuccino 31 Havrekorgar med kesella 13 Vardagsmaten • 19 Kaffe • 27 Indisk tomatsoppa 32 Indiska kycklingspett 7 Ingefärssnittar 15 Kaffeshake 31 Kokos- och myntacocktail 20 Köttbullar med kikärtswok 32 Lager-på-lagerkaffe 31 Laxgryta Irmeli 32 Limeknäckklubbor 38 Limesås 5 Mangonektarsmoothie 20 Mangosalsa 5 Mintkaffe 31 Muffins med lingon & choklad 15 ring eller skriv Redaktion: O8-728230O Adress: Buffé, Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga tragor: 02O-83 33 33 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-194602 . 220 kr/helår Max 500 kcal * 32 Julgodis »38 Mörkt filmjölksbröd 11 Norrländsk wok 25 Pepparkakscookies 16 Potatis- och gurksallad 5 Quornsauté med kantareller och syltlök 23 Rostade kryddiga kikärter 7 Rotsaks-pot au feu 16 Saffranspannacotta 9 Tortillasnibbar 6 Turkiska fetaostknyten 16 Vintersoppa med salta biten 25 Wok på fläskfärs och nudlar 22 Äppel- och valnötsbaguetter 10 C Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Rediekreterare: Anna Gidgåra Kock: Jacob Gray Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-194114 Redaktionsråd: Eva Buren, Irene Falkbrink Norrman, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls. Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski Produktion: Speciaitidnmgar, ICA förlaget AB Repro: done Tryckeri: Roto Smeets ^
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40