Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Trendigt kaffe -drinkar som passar a
tt göra hemma Nu finns det kaffebarer, italienska och amerikanska, i nästan vartenda gathörn, och går man in i en bokhandel eller tuff inredningsbutik kan man vara säker på att där någonstans finns en fikahörna med »vaniljlatte«, »frappuccino« eller I något annat som låter trendigt En vanlig kopp kaffe med wienerbröd går knapp t at t få tag i. I stället ä r det en »latte « med Wallpaper som gäller. Affärslokaler byggs om till kaféer, och de mest attraktiva sittplatserna är de i det gamla skyltfönstret, för kaffe dricker man inte bara för at t umgås, utan också för att synas. Det är ganska dyrt at t gå på kafé. Men en kopp kaffe kostar faktiskt mindre än en krona om man gör den hemma . Och med lite mjölk, och eventuellt några andra tillbehör, kan man göra goda kaffedrinkar hemma också. Vissa är superenkla medan andra kräver lite träning. Kafferecept finns också på www.ica.se Mintkaffe J*** ^ Lägg 1 - 2 ätter eight-skivor i bottnen av ett glas. Häll på varmt, starkt kaffe (ev espresso). Lägg på ett lager vispad grädde (eller mjölkskum om man inte vill vara så onyttig). Lägg försiktigt en after eight på grädden. Hasselnötscappuccino Rör ut ca 1 tsk hasselnötssirap (coffee syrup) i 1/3 espresso (eller starkt kaffe). Tillsätt 1/3 varm mjölk. Avsluta med 1/3 mjölkskum. Garnera med hackad hasselnöt. Lager-pa-lagerkaffe Häll kylskåpskall mjölk i ett glas. Häll i pistaschsirap (coffee syrup) eller annan smak. Häll i ett lager kolasås. Dessa tre fördelar sig automatiskt så att kolasåsen hamnar i bottnen, sedan sirapen, sedan mjölken. Skumma varm mjölk i en mjölkskummare och lägg i skum med en stor sked så att det bara är ett par centimeter kvar till glasets kant. Häll i en espresso (eller starkt kaffe) i mitten av skummet, som då rinner ner och lägger sig på det kalla mjölklagret. Avsluta ev med lite mer varmt mjölkskum. Garnera ev med lite pepparmynta eller citronmeliss. Värm mjölk och blanda med espresso eller starkt kaffe, mängden ska vara 1 /3 espresso och 2/3 varm mjölk (om man tar starkt kaffe heter det i stället café au lait). Skumma ev lite varm mjölk i mjölkskummaren och lägg ovanpå. Pudra med lite målet kaffe eller kakao. Om du vill ha en skiktad caffé latte: Häll ett lager kall mjölk i botten av glaset. Skumma varm mjölk i mjölkskummaren och lägg på ett lager. Häll på espresso eller starkt kaffe. Lägg på ytterligare mjölkskum så att »kaffehålet« täcks. Pudra med lite målet kaffe eller kakao. Buffé 11/2001 Detta behövs för att göra kaffedrinkar •Espressomaskin/mockabryggare/bistrokanna • Mjölkskummare. Ser ut som en liten bistrokanna men är gjord speciellt för att göra mjölkskum. Kaffeshake Lägg i en mixer: några isbitar, 2-3 dl mjölk, en espresso (eller en kopp starkt kallt kaffe), ca 1 tsk vaniljsirap (coffee syrup). Lägg ev i några hela kaffebönor. Mixa. En variant är att även tillsätta några kulor vaniljglass. Då blir den lite krämigare.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40