Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 INDISKA KYCKLINGSPETT Läckra spett so
m får marinera i yoghurt. De är inte starka utan får smak av den mjuka indiska kryddblandningen garam masala, som innehåller bland annat kanel, kryddnejlika och muskotnöt. Garam masala finns på kryddhyllan eller bland de orientaliska och asiatiska produkterna. 12-14 STYCKEN 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé 11/2 dl matlagningsyoghurt 2 tsk garam masala 1 tsk färsk riven ingefära 1 tsk gurkmeja 1 krm kajennpeppar 1/2-1 tsk salt GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med att blötlägga 12-14 spett i vatten om du använder träspett. 2. Putsa filéerna och skär dem i långa bitar. 3. Smaksätt yoghurten med garam masala, ingefära, gurkmeja och kajennpeppar,. 4. Lägg kycklingbitarna i blandningen. Låt marinera minst 1 timme i kylen. 5. Sätt ugnen på 250°C, »grilk Trä kycklingen på spetten. Salta. 6. Grilla i övre delen av ugnen i ca 4 minuter på varje sida. ROSTADE KRYDDIGA KIKARTER Gillar du kikärter kommer här ett perfekt tilltugg. Vi kryddade med paprikapulver, men du kan välja din egen favoritkrydda. FÖR 6 PERSONER (BUFFÉ) 2 burkar kikärter å 400 g 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 250°C. 2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av. 3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan. 4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. 5. Rosta i mitten av ugnen i ca 15 minuter, skaka då och då. 6. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver. Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp. FÖR ALLA? Rostade kryddiga kikärter innehåller inte gluten, ägg eller mjölk. FÖR ALLA? Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra till mjölkfritt: uteslut yoghurten och blanda kryddorna i lite olja i stället
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40