Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 GRGNSAKSRAG U ME D LA X OC H POTATI
S FÖR 4 PERSONER 4 laxkotletter å ca 160 g 8 potatisar, ca 600 g 2 vitlöksklyftor olivolja att steka i 1 påse frysta ratatouillegrönsaker å 400 g En bra mixer gör jobbet roligare. Prova något av Jacobs recept, fruktdrinkarna passar utmärkt till frukost men även till mellanmål. 2 dl passerade tomater 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten) 1 dl matlagningsvin 1 tsk socker salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka 8 potatisar. 2. Skala, grovhacka och träs vitlöken, utan att den tar färg, under omrörning i 2 msk olivolja i ca 2 minuter. 3. Tillsätt ratatouillegrönsakerna, låt dem fräsa i ca 5 minuter. Rör om då och då. 4. Tillsätt passerade tomater, fiskbuljong och matlagningsvin. Krydda med socker, salt och peppar. Låt småputtra på svag värme i ca 10 minuter. 5. Häll grönsaksblandningen i en matberedare. Grovmixa stötvis i 5-10 sekunder till en lite mer finfördelad textur, dock fortfarande med inslag av hela bitar. 6. Krydda laxbitarna med salt och peppar. Bryn laxbitarna hastigt på bägge sidor i en het stekpanna i ca 1 msk olivolja. Häll över ragun från matberedaren. Låt småputtra i 5 minuter. 7. Skiva ner potatisen i djupa skålar. Fördela laxkotletterna ovanpå, skeda sedan över grönsaksragun. Tillagning: 35 minuter Energi: Fibrer: Fett: •• • FÖR ALLA? Gronsaksragu med lax och potatis innehåller inte gluten eller ägg. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i tärningsbuljong eller fond, så att inte mjölk ingår.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40