Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 i 4 Wk ak | g, i &n A opp te pa mora
onen är ett måste för mic Gunnel, 52 år och ägare till Olssons Skafferi i Helsingborg. Hennes dagar är fyllda av mat, matlagning och människor. MIN RESTAURANG Som restaurangägare ska man hinna med mycket! Allt från planeringsarbete till matlagning, inköp och servera kunder med ett leende på läpparna, r Gunnel är entusiastisk när hon pratar i om sitt arbete och den lilla anspraks| lösa, trånga, italienska butiken och i restaurangen. — Visst är det mycket att göra. men jag har mina rutiner som j gör det enklare att hantera det höga | tempot. En kopp te och en baguette på morgonen när jag kommer till restau1 i rangen är till exempel ett måste! Gunnel tar också gärna en kopp varmt te sent på kvällen, uppkrupen i lavoritfåtöljen. - Som restaurangmänniska får man sena vanor, förklarar Gunnel. Jag dricker helst ett klassiskt svart te, som Earl Grey, det tycker jag KORT OM TE Precis som vid vinproduktion är klimat och miljö viktiga faktorer för teets kvalitet. Under en säsong kan en plantage producera te av flera olika kvaliteter beroende på hur vädret har varit när bladen skördades. Om du vill ha mjölk i teet - börja med att hälla mjölken i koppen och häll sedan på teet så blandar det sig bättre. HOT ORIENTAL 4 glas 1 I vatten 1 kanelstång 7 kryddnejlikor 1 bit färsk ingefära 5 påsar Lipton Sun Tea Tropical 2 msk apelsinmarmelad 1 msk råsocker strö Blanda vatten och kryddor och sjud i 5 minuter under lock. Lägg i tepåsarna och låt teet dra i ca 5 minuter under lock. Ta bort tepåsarna. Söta teet med marmelad och råsocker efter behag. Servera teet rykande varmt. I * IMÉII TCHAÉ LATTE 4 glas 5 dl vatten 8 kuvert Tchaé Orient 2 kanelstänger 7 dl lättmjölk 3 msk råsocker strö 1 krm muskotnöt, målen Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i tepåsarna och kanelen i mindre bitar och låt teet dra ca 5 minuter under lock. Blanda 5 dl mjölk, socker och muskot i en kastrull och koka upp. Rör så att sockret löser sig. Sila teet och blanda det med den heta mjölken. Hetta upp resten av mjölken och vispa det till skum. Häll upp teet i glas och toppa med mjölkskum. Pudra över lite mald kanel eller muskotnöt. Njut drycken het. rnTn^Trrn^rnnra
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40