Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 HAVREKORGAR MED KESELLAFYLLNING De h
är små bakelserna kom till på forna restaurang Format på Skeppsholmen. Små mazarinformar behövs för att få den form på kakorna som vi har fått. De kostar några kronor men är väl värda att köpa då de är perfekta att baka även muffins och mazariner i, och så ser korgarna så proffsiga ut att de verkar vara bakade på bageri! De går bra att frysa in utan fyllning. Toppa med säsongens frukt. Nektariner, körsbär, hallon, jordgubbar... CA 15 STYCKEN 150 g smör eller margarin 1/2 dl strösocker 21/2 dl havregryn 21/2 dl vetemjöl små mazarinformar FYLLNING: 5 dl kesella 11/2 dl florsocker fröna från 1 urskrapad vaniljstång, eller 1 - 2 tsk vaniljsocker rivet skal av 1 tvättad citron färska fikon till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Låt kesellan rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, havregryn och mjöl. Blanda ihop till en deg. Den ska kunna tryckas ut i formarna utan att sjunka ihop i ugnen. Smörj formarna och tryck ut degen. Grädda i 10-12 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna och knacka sedan ut dem ur formarna. 4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av så att det blir lagom balans mellan sött och syrligt, tillsätt ev några droppar citronsaft. 5. Lägg krämen i en spritspåse och fördela den i de avsvalnade korgarna. Garnera med klyftor av färska fikon. TIPS! Om man inte har mazarinformar kan man använda aluminiumfolieformar. De blir då inte exakt som på bilden men fina ändå. Cirka 20 stycken. FÖR ALLA? Havrekorgar med kesellafyllning innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. • Snyggt och enkelt spritsar Malin kesellafyllning en i havrekorgarna.
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40