Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Annas Curry Skicka brev, fax eller e
-post till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax: 08-7282337 anna.gidgard@forlaget.ica.se FOTO PEPE NILSSON ROTSAKS-POT AU FEU En raffinerat namn för något otroligt lättlagat och gott (det är helt enkelt en rotsaksgryta). Det bästa är att man kan variera ingredienserna allt efter plånbok och smak Förbered olika rotsaker genom att skala och skära i bitar. Exempelvis morot, palsternacka, sötpotatis, potatis och rotselleri. Koka upp grönsaks- eller hönsbuljong så att det blir lagom mycket vätska till bitarna. Skär kyckling eller korv i bitar. Lägg ner grönsaker och kyckling eller korv i buljongen och låt sjuda tills bitarna är lagom mjuka. Rör ner lite sötstark senap eller pepparrot från tub i lättcréme fraiche att servera till. Billigt, gott och klassiskt Tips! »Om det blir pepparkaksdeg över efter julbaket kan det bli ett got t pepparkakstäcke på muffins: lägg utkavlad pepparkaksdeg på sockerkakssmet i muffinsformar. Grädda som vanliga muffins.« Lotta Brobäck, Åsljunga PEPPARKAKSCOOKIES Ett sååå enkelt sätt att servera hemgjorda krispiga cookies med julsmak En sats blir ca 18 stycken. Sätt ugnen på 200°C. Blanda 1 paket lättbakad pepparkaka (ca 420 g) med 3/4 dl vatten, 75 g smält smör eller margarin. Klicka ut smeten glest på bakpappersklädda plåtar (de flyter ut). Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Lossa dem försiktigt när de svalnat och låt kallna på galler. De går att baka utan matfett, men då måste man öka vattenmängden till 1 dl. Receptet från hembakningsrådet Tips! Variera kakorna genom att blanda i ca 1/2 dl hackade nötter, mörk blockchoklad eller russin. APELSINGLÖGG MODERIKTIGA GRÖNSAKER Nu har senaste trendrapporten från kockvärlden kommit och vi hemmamatlagare kan haka på: • rödbetan ska vara gul eller polkarandig. • kål av olika slag är inne, exempelvis romanesco (miniblomkål) eller lila blomkål. • asiatiska bladgrönsaker som pak soi och mizuno är helt rätt, även mangoldskott Man kan inte räkna med att detta alltid finns i butiken, men håll ögonen öppna. é BOK OM BAKNING Låt er inte avskräckas av att Bröd, javisst (ICA bokförlag) är en bakbok för diabetiker och alla andra som vill äta gott och hälsosamt som det står på boken. Där finns många härliga recept men man ska nog ha lite bakvana för att de riktigt ska komma till sin rätt Alla recept är näringsberäknade. Dessutom finns kostråd och bakskola. Första glöggen för året är ju så god, men några veckor in i december känns det fräscht med en ny variant Den här går bra att förbereda och låta stå kallt till nästa dag. För 4- 6 personer. Gör så här: Blanda 5 dl apelsinjuice, 3 dl äppeljuice, 2 apelsiner i skivor, 3 msk honung, 1 kanelstång, 1/2 tsk lätt stötta kardemummakarno r och 2 tsk färskriven ingefära i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills honungen är upplöst Låt sjuda i 10-15 minuter. Sila av apelsinskivorna. Tillsätt ev 1 dl vodka. Servera varm med en apelsinskiva i varje glas. Foto: Anna Akhtar ) TURKISKA FETAOSTKNYTEN ca 24 stycken Goda små snacks att servera till drinken eller till en god soppa. De går bra att göra dagen före och värmas i ugnen strax före servering (200°C ca 5 minuter). 1/4 paket fryst filodeg ä 270 g ca 1 liter olja till pensling och fritering Fyllning: ca 11/ 2 dl hackad persilja (1 knippe) 200 g fetaost 1 - 2 krm peppar Gör så här: • Skär filodegen i rektanglar, ca 8 x 12 cm. • Mosa samman persilja och fetaost Tillsätt peppar efter smak • Pensla ett filodegsark med olja och lägg 1/2 msk fyllning på. Vik ihop till ett knyte. •Hetta upp oljan i en vid hög panna. Fritera dem någon minut tills de fått fin färg (oljan kan återanvändas till fritering). Recept: Ingmarie Roug Foto: Holger Edström som vill äta gott och hälsosamt
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40