Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 MÖRKT FILMJÖLKSBRÖD Det här brödet b
örjar bli en klassiker men är väl värt att återkomma till, för det är verkligen oemotståndligt. Baka det dagen innan det ska ätas. Var försiktig när degen rörs ihop - bikarbonatet är känsligt så det bästa är att röra degen med bestämd men mjuk hand. Det är också viktigt att det blir en jämn smet utan klumpar. 2 BRÖD 7 dl vetemjöl 4 dl grahamsmjöl 2 dl grovt rågmjöl 1 tsk salt 1 dl solrosfrön 1 dl linfrön 1 dl hela torkade aprikoser (ca 100 g) 1 dl russin 1 dl hasselnötter 1 liter filmjölk 11/2 tsk bikarbonat 2 dl mörk sirap GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. 3. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet. Smörj två 1 1 /2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl. 4. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar. TIPS! Det går att laborera med olika sorters mjöl; kornmjöl, vetekli, råg... Se bara till att behålla mängden vetemjöl för glutenmängden. Man kan också variera fyllningen med skivor av banan eller bitar av äpple. Välj själv! FÖR ALLA? Mörkt filmjölksbröd innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40